23948sdkhjf

Positivt møde med transportministeren

Godskørselsloven og debatten om social dumping stod på dagsordnen, da International Transport Danmark besøgte transportministeren fredag.

Godskørselsloven og debatten om social dumping stod på dagsordnen, da International Transport Danmark besøgte transportministeren fredag.



ITD aflagde fredag eftermiddag en visit hos Transportminister Henrik Dam Kristensen (S). Det blev ifølge brancheorganisationen til en positiv drøftelse bl.a. om den aktuelle debat om social dumping og revideringen af Godskørselsloven

Det var ITD’s formand Mogens Therkelsen og adm. direktør Jacob Chr. Nielsen fremførte ITD’s synspunker omkring vejgodstransportens rammevilkår.

- Vi har haft en rigtig positiv drøftelse med ministeren, og det var især vigtigt at konstatere, at ministeren også lægger vægt på nuancerne, når vi diskuterer erhvervets vilkår. P.t. har fronterne det jo ellers med at blive trukket meget sort-hvidt op i den aktuelle debat om fx lønspørgsmål og udenlandsk konkurrence til de danske vognmænd, siger Mogens Therkelsen.

På mødet holdt ITD ministeren fast på branchens ønske om et udvalgsarbejde, der med inddragelse af alle interesserne i erhvervet skal se på en gennemgribende modernisering af vejtransportens rammevilkår i Danmark.

- Ministeren var imødekommende over for forslaget, men advarerede mod at etablere et udvalg, som blot fungerer som en syltekrukke, og her er vi helt på linje. I ITD ser vi et behov for hurtig handling for at redde danske arbejdspladser og sikre udvikling af det danske vejtransport-erhverv frem for afvikling, siger Jacob Chr. Nielsen.

Fra ITD’s side lovede man ministeren at komme hurtigt tilbage med et forslag til konkret kommissorium for et effektivt udvalgsarbejde om vejtransportens rammevilkår.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078