23948sdkhjf

Transportvirksomheder lider under mylder af registre

ITD: Danske transportvirksomheder er ved at drukne i kravene om tilmelding til registre.

ITD: Danske transportvirksomheder er ved at drukne i kravene om tilmelding til registre.



Derfor har brancheorganisationen nu henvendt sig til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen for at gøre reglerne mere enkle.

Papirarbejde og bureaukrati er ofte en kraftig bremse for erhvervslivets konkurrenceevne, og danske transportvirksomheder vakler under kravene om at tilmelde sig flere offentlige registre hos alt lige fra Lægemiddelstyrelsen til Miljøstyrelsen. ITD arbejder for at forenkle forholdene, så registreringerne i stedet bliver knyttet til den enkelte transportvirksomhed. Det arbejde tager Erhvervs- og Selskabsstyrelsen pænt imod.

Mange gebyrer

I dag er der 13 forskellige offentlige registre. En virksomhed, der transporterer fødevarer, kan risikere at skulle tilmelde sig fire registre alene hos Fødevarestyrelsen. Virksomheden skal eksempelvis registrere sig som fødevaretransportør, i et register over transportører af animalske biprodukter, et register for foderstoftransportører og en liste over dyretransporter.

Samtidig koster de mange registre enten skatteyderne dyrt for udvikling og vedligehold, eller også skal virksomhederne hoste op med penge for oprettelse og årsgebyrer. Alene udviklingen af Miljøstyrelsens affaldsregister har kostet skatteyderne flere millioner kroner.

Samle registrene

- Vi undrer os over, at virksomheder og samfundet skal bruge så mange ressourcer på at drive alle disse registre. Virksomhedernes arbejde med registrene skal være enklere, siger sektionsleder Camilla Wiig fra ITD.

På den baggrund har ITD rettet henvendelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med en opfordring til, at danske myndigheder samarbejder om ét registreringssystem for vognmandsbranchen. Hver vognmand bliver registreret i en styrelse hos det offentlige, og så kan vognmanden her tilmelde sig alle de nødvendige registre. Det kunne eksempelvis være i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller i Trafikstyrelsen.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har reageret positivt på ITD’s henvendelse. Styrelsen vil gerne arbejde for enklere regler, men understreger at den ikke er fagekspert på området. For at få samlet registrene er det ifølge styrelsen nødvendigt at komme med konkrete forslag til hver enkelt myndighed, der står for et eller flere registre.

ITD vil derfor holde skarpt øje med området for at sikre, at registre bliver lagt sammen, hvor det er muligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094