Sjællandske havne vil servicere Femern Bælt-byggeri
Selv om Rødbyhavn vandt kampen om at blive produktionssted for den faste forbindelse over Femern Bælt, så håber syv havne i Sydsjælland og på Lolland-Falster på at få andel i milliard-projektet.
Det vakte skuffelse på mange danske havne, da meddelelsen om, at selve produktionspladsen for de enorme beton-elementer til sænke-tunnelen under Femern Bælt tunnelen kommer til at ligge i Rødbyhavn. Men syv havne i Region Sjælland har ikke opgivet håbet om at få en bid af kagen i det 40 milliarder kroner dyre projekt.
Det fremgår nu af et katalog, som Femern Belt Development nu udsender i samarbejde med de syv havne i regionen. Kataloget skal synliggøre havnenes potentiale som servicehavne overfor de entreprenører, som kommer til at stå for tunnelbyggeriet.
I kataloget ”Service Ports in Region Zealand”, findes udover kort og luftfotos nøje beskrivelser af havnedybde, skibsplads, afstande og infrastrukturelle forhold mv. i de syv havne i Region Sjælland, som har ønsket at synliggøre sig som servicehavne i forbindelse med projektet. ’ Havnene er Bandholm, Gedser, Korsør, Nakskov, Orehoved, Rødbyhavn og Vordingborg Havn.
Kataloget, ”Service Ports in Region Zealand” indeholder endvidere en beskrivelse af Region Sjælland, som område, med alle relevante informationer som arbejdskraft, infrastruktur, erhvervssammensætning samt en beskrivelse af det kompetenceløft, som virksomhederne i regionen er ved at gennemgå, i kraft af projektet ”Klar til Femern Bælt”.
- Når de entreprenørkonsortier, der får opgaven, kan påbegynde arbejdet, har de en stram tidsplan. De får brug for at komme i gang med det samme, og vi skal hjælpe dem med at vælge leverandører, underleverandører og servicehavne i Region Sjælland. Derfor har vi udarbejdet dette katalog, der synliggør de kompetencer og ressourcer, som er i Region Sjælland og som gør det muligt for dem at udnytte de gode faciliteter, der er i nærområdet, siger direktør i Femern Belt Development, Stig Rømer Winther.