DTL: Drop den betalingsring
Betalingsringen omkring København er blevet et varmt tema i valgkampen, og det står klart, at S-SF får stadig sværere ved at forklare visdommen i deres forslag, mener DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard.
Tidligere rapporter fra både Det Økonomiske Råd og DTU viser, at en betalingsring er en samfundsøkonomisk dårlig ide. Senest er konklusioner fra en COWI-rapport udarbejdet for Københavns Kommune kommet frem i dagbladet Børsen.
Rapporten har regnet på tre forskellige scenarier med bompenge kombineret med investeringer i kollektiv trafik – og de viser alle store samfundsøkonomiske underskud på mellem 3 og 9 mia. kr. - målt i nutidsværdi.
- Set fra godstransporterhvervet er forslaget helt skævt. For varer og gods skal jo fortsat ind og ud af byen. Varer og gods kan ikke tage S-toget, metroen, bussen eller cyklen. Og regningen, den lander hos byens erhvervsliv og borgere. Hvis trængslen lettes på grund af færre personbiler, kan det have en positiv effekt for godstransporten, men dels øges trængselen rundt om betalingsringen, dels viser erfaringerne – fx med trængselen i Londons betalingsring – at den inden for få år vender tilbage til niveauet fra før betalingsringen blev indført, siger Erik Østergaard.
- Se hellere at få anlagt en ringvej øst om København med havnetunnel.
- En havnetunnel, der forbinder Lyngbyvejen med motorvejen ved Sjællandsbroen, kan lede gennemkørende trafik uden om byen på en effektiv og miljøvenlig måde, siger DTL-direktøren.