DTL: Politikiks over for udlændinge
Organisationen mener, at politiet har fejlhåndteret behandlingen af en grov overtrædelse af færdselsloven begået af en udenlandsk chauffør.
Den konkrete sag, hvor en tjekkisk chauffør giver sig til at bakke på en motorvej, skal ikke have flere ord med på vejen end dem, som allerede er faldet i transportpressen fra forsvarsadvokater og danske chauffører og vognmænd - deres bemærkninger taler for sig selv, skriver DTL.
- Det, der for alvor trænger til at få en bemærkning, er, at det jo ikke er første gang, at vi hører, at politiet behandler overtrædelser på de danske veje begået af en udenlandsk chauffør lempeligere end tilsvarende overtrædelser begået af en dansk chauffør. Der har været flere eksempler på, at udenlandske chauffører er sluppet endog meget billigt fra at begå grove overtrædelser af færdselsloven – herunder tab af last fra tunge specialtransporter og kørsel i modsat side på motorvej – eksempler gennem årene på en tilsyneladende eftergivenhed hos politiet i forhold til udenlandske chauffører, der lader ane, at der ikke er tale om en enlig bommert, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.
- Sommeren har været fuld af eksempler på berusende chauffører fra Østeuropa, siger Erik Østergaard, der henviser til oplysninger fra fagbladet3F.dk.
Her kan man læse om flere tilfælde af fulde østeuropæiske chauffører, der er blevet behandlet lempeligt: I en sag fra Hirtshals nøjedes politiet for eksempel med at tage nøglerne fra en fuld lettisk chauffør, der blot blev bedt om at sove rusen ud i sin lastbil.
Gavner ikke branchenSelv om politiet ”gang på gang har erkendt, at blot der har været tale om fejlskøn” sætter Erik Østergaard pris på, at trafikordføreren for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, tager sagen op i Folketingets Trafikudvalg og med justitsministeren.
- Det gavner ikke transporterhvervet, at den slags grove overtrædelser blot får et skuldertræk fra myndighederne – hvad enten det er udlændinge eller danskere. Der skal være lighed for loven, og er der blot en tendens til, at der findes en løbende praksis, der tyder på forskelsbehandling, skal dette stoppes øjeblikkeligt, siger Erik Østergaard.