23948sdkhjf

Tyvene går svære tider i møde

Sikkerhedsledelse: Per Damgård Transport ApS i Padborg har arbejdet aktivt med ny sikkerhedsmanual.

Sikkerhedsledelse: Per Damgård Transport ApS i Padborg har arbejdet aktivt med ny sikkerhedsmanual.



Af Gwyn Nissen

Per Damgård Transport i Padborg har været det hele igennem: Indbrud på kontoret, indbrud i lastbiler, opskårne presenningstrailere, dieseltyveri mm. Der er ingen, der slipper, når tyve har udset sig et område.

- Det kommer altid i bølger med nogle måneders mellemrum - det er så irriterende, sukker Mie Feld Langvad, leder og sikkerhedsansvarlig i virksomheden.

Men samtidig konstaterer hun, at en række forhold gør, at Per Damgård Transport hidtil er sluppet forholdsvis billigt fra tyvenes hærgen. Virksomheden er nemlig sikret på en række områder med blandt andet indhegning, alarm, sporing osv. og det holder den værste kriminalitet på afstand.

Men der er stadig forbedringspotentiale hvad sikkerheden angår. Det ved Mie Feld Langvad, for hun har siddet med ved bordet, da Erhvervenes Hus Aabenraa og International Transport Danmark i efteråret udarbejdede en sikkerhedsmanual til branchen.

Gratis tiltag

Manualen er meget enkel: der er en tjekliste over sikkerhedstiltag og henvisninger til ting, man kan gøre som virksomhed.

- Selv om vi synes, at vi har rimelig styr på sikkerheden, så var jeg alligevel overasket over, hvor mange nej’er vi havde på tjeklisten, siger Mie Feld Langvad. Men det gode er, at der er rigtig mange ting, man kan gøre selv og som ikke koster noget.

Politiet anbefaler blandt andet, at der ryddes op omkring virksomheden, idet det signalerer, at virksomheder har styr på tingene.

- Derudover vil vi gerne have lavet vores egen sikkerhedsmanual og udpege én sikkerhedsansvarlig i virksomheden, siger Mie Feld Langvad om nogle af de gratis tiltag.

Hvis hun havde pengene til det, ville hun også investere i mere belysning på pladsen og videoovervågning.

- Jeg tror, at det jager mange tyve væk, siger hun.

Godt klædt på

Per Damgård Transport er ellers godt ”klædt på” til mødet med tyvene.

- Vi er så heldige, at den bygning vi købte for 20 år siden allerede var udstyret med alarmer i form af følere. Derudover har vi for ti år siden investeret i en indhegning af området, hvilket er nødvendigt i dag. Vi har gps-alarmer og sporing på vore lastbiler, forklarer Mie Feld Langvad.

Beliggenhed og hvilke varer, der køres med, er også faktorer, som er afgørende for, om en virksomhed ofte har tyve på besøg eller ej. Per Damgård Transport er således et nationalt distributionsfirma, hvilket betyder, at lagrene praktisk taget tømmes hver dag, når godset er læsset på bilerne.

- Desuden er der kun ganske få timer i døgnet, hvor der ikke er aktivitet på stedet, og det er også med til at holde tyvene væk en stor del af tiden, konstaterer Mie Feld Langvad.

Når chaufførerne så også er gode til at rydde deres biler og holde tankkort og koder adskilt, ”så er der ikke rigtig noget at komme efter for tyvene”.

Alligevel sker det, at tyve skærer hegnet op og trænger ind på området, hvor de dog ikke rigtig får noget udbytte, men i stedet ødelægger materiel og udstyr til irritation for Damgård-medarbejderne.

Lidt hjælp

På enkelte områder kunne Mie Feld Langvad godt tænke sig mere hjælp fra myndighederne. Således er det i dag kun politiet, der må patruljere i et område, hvorfor det ikke kan lade sig gøre at hyre et vagtselskab til at patruljere.

- Vi må heller ikke etablere fælles videoovervågning eller afspærring i for eksempel et område eller på en vej. Det kunne ellers være praktisk, siger Mie Feld Langvad, der ved, at det virker.

Per Damgård Transport har nemlig også en afdeling på Århus Havn, hvor der er indhegning, vagttjeneste og videoovervågning.

- Dér har vi ingen problemer med tyve, konstaterer hun.

Tilbage er der mulighed for nabohjælp, og selv om det ikke er formaliseret på Plantagevej i Padborg, så er Mie Feld Langvad sikker på, at det praktiseres i dagligdagen:

- Vi kender hinanden, har med hinanden at gøre og ved, hvilke lastbiler der skal være i området og hvilket der ikke skal være der.

FAKTA

Sikkerhedsmanual

Erhvervenes Hus Aabenraa og International Transport Danmark har udarbejdet en sikkerhedsmanual, der kan downloades fra www.ehaa.dk eller fra www.transporttidende.dk hvor manualen kan findes under fanebladet Nyt fra DTF

gn@transporttidende.com
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078