23948sdkhjf

Rederiforeninger går sammen

Rederiforeningen for Mindre Skibe og Rederiforeningen af 1895 samles i Rederiforeningen af 2010.

Rederiforeningen for Mindre Skibe og Rederiforeningen af 1895 samles i Rederiforeningen af 2010.



Rederiforeningen af 2010 er i dag etableret ved en stiftende generalforsamling på Hotel Hesselet i Nyborg. De to stiftere, Rederiforeningen af 1895 og Rederiforeningen for Mindre Skibe, har gennem mere end 100 år repræsenteret den mindre og mellemstore danske skibsfart

Den nyudpegede formand for Rederiforeningen af 2010, skibsreder Niels Højlund Hansen , Nordane Shipping A/S udtaler i den forbindelse:

- Med etableringen af Rederiforeningen af 2010 har vi skabt fundamentet for en ny og stærk rederiforening, der kan repræsentere den mindre og mellemstore skibsfart over for myndigheder, politikere, fagforeninger og andre. Dét er vigtigt i disse tider, præget af en skarp konkurrencesituation og mange andre udfordringer. En solid rederiforening, der kan medvirke til at skabe fortsat vækst og fremgang i den mindre og mellemstore skibsfart er af helt afgørende betydning.

Arbejdsgiverforening

Fusionen kommer efter flere års tilnærmelser omkring et udvidet samarbejde. I løbet af 2010 intensiveredes drøftelserne mellem bestyrelserne for henholdsvis Rederiforeningen for mindre Skibe, der repræsenterede 135 skibe og Rederiforeningen af 1895, der repræsenterede 73 skibe, hvilket førte frem til etableringen af en ny styrket forening, som repræsenterer den mindre og mellemstore skibsfart i Danmark med én stemme.

Rederiforeningen af 2010 er både brancheorganisation for den mindre og mellemstore skibsfart, der er etableret i Danmark og arbejdsgiverforening for de af rederiernes skibe, som sejler under dansk flag. Foreningen repræsenterer mere end 200 handelsskibe.

Bestyrelsen består af

- Skibsreder Niels Højlund Hansen, Nordane Shipping (formand)

- Adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen, Esvagt (næstformand)

- Skibsreder Boye Kromann, Rederiet Erik B. Kromann

- Skibsreder Lars H. Simonsen, Rederiet M.H. Simonsen

- Skibsreder Jørgen Folmer, H. Folmer & Co.

-Skibsreder Carsten Rousing, Maritim Supply

Rederiforeningen af 2010 fortsætter de tidligere foreningers sekretariatssamarbejde med Danmarks Rederiforening med Michael Wengel–Nielsen, som sekretariatsleder

Rederiforeningen for mindre Skibe og Rederiforeningen af 1895 er blevet nedlagt på ekstraordinære generalforsamlinger i de to foreninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079