23948sdkhjf

Betalingsfrist udskydes

Ekstra elastik i betalingen af vægt- og vejbenyttelsesafgiften for vognmænd.

Ekstra elastik i betalingen af vægt- og vejbenyttelsesafgiften for vognmænd.



I begyndelsen af det nye år kan de danske transportvirksomheder se frem til en likviditetslettelse på 3-8 uger for de cirka 500 millioner kroner, som årligt betales i vejbenyttelsesafgift og vægtafgift.

Det sker når fristen for betaling af vejbenyttelsesafgift og vægtafgift bliver ændret.

- Det er et længe næret ønske fra DTLs side, som omsider går i opfyldelse, siger DTLs cheføkonom Ove Holm, som ikke lægger skjul på, at organisationens tålmodighed i denne sag er blevet trukket til det yderste af skattemyndighederne.

- Vi har sammen med Dansk Erhverv presset på i flere år for at få betalingstidspunktet for lastbiler udskudt. Allerede sidste år fik vi løfte om, at fristen ville blive ændret. På et møde med Skatteministeriet har vi nu fået det endelige tilsagn om, at fristen ændres i løbet af et par måneder, siger han.

Der er dog ikke en sat dato på endnu.

I dag betales vejbenyttelsesafgiften og vægtafgiften for lastbiler senest den 8. i måneden før den måned, hvor den nye afgiftsperiode begynder.

Fremover vil betalingstidspunktet for lastbiler blive samme dag, som afgiftsperioden starter. Det vil betyde, at afgifterne skal betales 3-8 uger senere end i dag.

Muligheden for at gennemføre ændringen opstod, da vejbenyttelsesafgiften i oktober 2008 blev digitaliseret, og papirbeviset blev afskaffet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064