23948sdkhjf

Modulvogntog på vægtskålen i EU

Europa-Parlamentet støtter modulvogntog som energivenlig transport.

Europa-Parlamentet støtter modulvogntog som energivenlig transport.



Europa-Parlamentet har i dag – med MEP Bendt Bendtsen som ordfører – vedtaget at anbefale Kommissionen at se på, hvordan modulvogntog i fremtiden kommer til at udgøre en større del af den grænseoverskridende transport i Europa. Det sker som et element i en række forslag fra Parlamentet om at fremme en effektiv brug af energi i EU-landene.

- Parlamentets beslutning glæder Dansk Erhverv, som længe har arbejdet for udbredelse af modulvogntog, siger Marie Louise Thorstensen, politisk konsulent i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, og fortsætter.

- Indførelse af modulvogntog i hele EU vil både højne produktiviteten, give en mere miljøvenlig transport samt reducere trængslen på vejene, idet to modulvogntog groft sagt erstatter tre lastbiler. En rapport fra Kommissionen har således vist, at udbredelse af modulvogntog til hele EU vil kunne spare EU-landene for op til 220 mia. kr. om året som følge af blandt andet en bedre udnyttelse af infrastrukturen. Dertil kommer en reduktion af CO2- og partikeludslip samt færre udgifter som følge af den positive effekt på trafiksikkerheden, der følger af de færre lastbiler på vejene.

Forsøgsordninger

I øjeblikket er det tilladt at køre modulvogntog i Finland og Sverige, mens en række andre lande – herunder Danmark – har forsøgsordninger i gang.

- For at opnå den fulde effekt af modulvogntog skal de kunne køre i hele EU. Derfor er det positivt, at Europa-Parlamentet nu også bakker op, lige som den danske transportminister har erklæret, at det er en høj prioritet, når Danmark overtager EU-formandskabet i foråret 2012, slutter Marie Louise Thorstensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063