23948sdkhjf

Fødevarestyrelsens rejsehold skal finansieres

ITD redegør for reglerne om fødevarevirksomheders betaling for Fødevarestyrelsens rejsehold.

ITD redegør for reglerne om fødevarevirksomheders betaling for Fødevarestyrelsens rejsehold.



ITD har fået henvendelser fra medlemmer, der i denne uge har fået opkrævninger fra Fødevareregionen vedr. betaling til Fødevarestyrelsens rejsehold. Derfor har vognmandsorganisationen udarbejdet en kort vejledning om reglerne.

”Fødevarestyrelsen har netop udsendt opkrævninger af en særlig årlig afgift ”til delvis finansiering af Fødevarestyrelsens rejsehold med speciale i efterforskning og regnskabskontrol” til flere transportvirksomheder.

Opkrævning for 2009 og 2010

Fødevareregionen opgør afgiften d. 1. april hvert år og fakturerer den herefter ud til alle (en gros)fødevarevirksomheder, der var i drift denne dato. Af tekniske årsager blev der ikke sendt faktura ud i 2009, og derfor opkræves der i øjeblikket afgift for både 2009 og 2010.

* I 2009 udgjorde afgiften 434,00 kr.,

* i 2010 udgør afgiften 492,00 kr., og

* i 2011 kommer afgiften til at udgøre 573,00 kr.

Afgiften er en af flere afgifter, som en fødevaretransportør og/eller lagervirksomhed skal betale for den danske fødevarekontrol:

Ekstrakontrol fra rejseholdet

Hvis Fødevarestyrelsens rejsehold har været på besøg, konstateret overtrædelser og skal udføre ekstrakontrol, betales der 598 kr. pr. påbegyndt time for det samlede tidsforbrug ved kontrol af overtrædelser af fx lov om fødevarer.

Kontrolbesøg

For kontrol i fødevarevirksomheder skal der betales et grundgebyr på 350 kr. Hertil kommer 518 kr. pr. påbegyndt kvarter.

Fødevareregionen kan sende flere kontrolmedarbejdere samtidigt, hvis den finder det nødvendigt, eller hvis regionen finder det hensigtsmæssigt med en hurtigere afvikling af kontrollen. Her skal virksomheden betale kvartersatsen for hver kontrollant. Kvartertakster skal betales for det tidsrum, som kontrollanten er til stede i virksomhed. Opkrævning fremsendes løbende umiddelbart efter den udførte kontrol eller ydelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064