23948sdkhjf

Byudvikling i Fredericia sendt til tælling

Miljøvurdering truer med at kvæle byudviklingsplaner på Fredericia Havn.

Miljøvurdering truer med at kvæle byudviklingsplaner på Fredericia Havn.



Mens Fredericia Skibsværft har travlt med at forlade Fredericia Havn til fordel for mere erhvervsvenlige rammer på Odense Staalskibsværfts arealer, så er der nu reel fare for at Fredericia Kommune står tilbage med en dobbelt bet.

Kommunen og Real Danias ambitiøse planer om byudvikling på havneområdet trues nu af en alvorlig tackling fra Staten.

Årsagen er, at Miljøcenter Odense vurder, at Shells store olie- og gasterminal på havnen udgør en så stor miljørisiko, at det meste af det havneareal som Fredericia Kommune ønsker at anvende til byudvikling, er uegnet til formålet.

Det skriver dagbladet Børsen.

Shell ønsker at firedoble udskibningen af naturgas fra terminalen i Fredericia. Derfor anbefaler Miljøcenter Odense, at der oprettes en sikkerhedszone omkring olie- og gasterminalen på godt 500 meter. Inden for denne vil det være noget nær umuligt, at få tilladelse til at opføre boliger, butikker og institutioner.

Miljøcenter Odenses oplæg afventer nu et høringssvar fra Fredericia Kommune inden det sendes ud i offentlig høring senere på året.

Tragisk

Fredericia Skibsværfts ejer og direktør Thomas Andersen, der blev opsagt af den kommunalt ejede Fredericia Havn i 2008, betegner hele forløbet, der har forvist værftet med flere hundrede arbejdspladser fra byen, som tragisk.

- Vi er på vej væk og kan ikke lave noget om. Men for Fredericias borgere er det en katastrofe. Realdania har en kattelem, så de kan trække sig ud, hvis projektet ikke bliver til noget, og så står kommunens borgere tilbage med regningen, udtaler Thomas Andersen til Børsen.

Han advarede allerede tidligt i forløbet kommunen om, at den gamle Kemiragrund var uegnet til byudvikling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079