23948sdkhjf

DTL: Politi gør nar ad transporterhvervet i miljøzone

Dansk Transport & Logstik anser ’syltet’ håndhævelse af de nye miljøzoner, som en hån mod danske vognmænd, der har investeret millioner i partikelfiler eller nye lastvogne.

Dansk Transport & Logstik anser ’syltet’ håndhævelse af de nye miljøzoner, som en hån mod danske vognmænd, der har investeret millioner i partikelfiler eller nye lastvogne.



Som det fremgik af TTN mandag, så vurderer Fyns Politi, at man ikke kan udele bøder til miljøzonesyndere i Odense. Kommunen har nemlig endnu ikke sørget for tilstrækkelig skiltning, der advarer lastvognschauffører om, at de kører ind i en miljøzone.

Miljøzonen – der skulle sikre Odenses borgere renere luft - trådte i kraft 1. juli. I Dansk Transport & Logistik, har man mere end svært ved at godtage Fyns Politis forklaring på den manglende håndhævelse eller Odense Kommunes sendrægtighed, når det gælder om at opstille den nødvendige skiltning.

Vognmandsorganisationen frygter simpelthen, at politiets suspension af håndhævelsen af miljøzonerne, kommer til at give snyderne en helt urimelig konkurrencefordel over for de lovlydige danske vognmænd, der har investeret store summer i ren transportteknologi.

- Vi er noget forundrede over Fyns Politi, som ifølge Transporttidende afviste at forfølge en udenlandsk vognmand, der ulovligt kørte ind i Odenses miljøzone med den begrundelse, at de endnu ikke – her en måned efter zonens indførelse – var klar med skiltningen og derfor heller ikke klar til at retsforfølge vognmænd, der overtræder reglerne. Det er at gøre nar ad transporterhvervet, når Odense kommune og Fyns politi bogstavelig talt lader hånt om de danske vognmænd, der har brugt tusinder og atter tusinder af kroner på at montere og vedligeholde et partikelfilter på deres lastbiler eller købe nyt materiel for at være klar til den nye miljøzone, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard og fortsætter:

- Det er da ufatteligt, at man nu skal erfare, at myndighederne end ikke er på plads med hverken skilteplan, godkendelse af skilteplan eller opsætning af alle skilte i miljøzonen i Odense. Kommunen og politiet har haft mere end et år til få skiltene på plads. Det burde have været muligt at klare. Jeg kan kun opfatte det som endnu et bevis på, at kommuner og lokale politimyndigheder gør, hvad der passer dem, og at konsekvenserne kan ende med at blive stærkt konkurrenceforvridende, siger direktøren.

Han henviser til sagen om en himmelråbende dårligt forberedte lastbilforbudszone i Køge, der kom som en tyv om natten, hvor hverken Køge Kommune eller politi syntes det var nødvendigt af følge normal forvaltningsskik og gennemføre en partshøring.

Kun ved tungvognskontrol

DTL forstår heller ikke, at politiet i Odense ifølge TTN ikke indleder en klapjagt på lastbiler i miljøzonen, når skiltningen er i orden. Forklaringen er , at kontrol ”typisk bliver i forbindelse med tungvognskontrol, hvor vi også tjekker andre ting som fartskriver, tilladelser, afmærkning mm.”

- Det giver indtryk af, at kontrollen ikke vil blive særlig effektiv i Odense. Den holdning skulle nødig være generel i de danske miljøzoner,” siger Erik Østergaard.

DTL har senere på ugen et møde med Miljøstyrelsen om både kontrollen og håndhævelsen af zonerne, der giver risiko, at erhvervet opererer på ulige vilkår i byerne.

- Vi har også møde med miljøminister Karen Ellemann senere på måneden, og dér vil vi lægge op til, at man politisk tager fat i denne sag, hvor der tilsyneladende blot trækkes på skuldrene af en ny lovgivning, der faktisk trådte i kraft for over en måned siden i Odense og i øvrigt for snart to år siden i København, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077