23948sdkhjf

Bedre tider i tysk vejgodstransport

Flere tydelig tegn på, at krisen er på retur i tysk transportøkonomi.

Flere tydelig tegn på, at krisen er på retur i tysk transportøkonomi.



Lastbilproducenterne fik en alvorlig mavepuster, da finanskrisen omtrent lukkede for salget af nye lastvogne i slutningen af 2008. Derfor blev de ansatte på lastbilfabrikkerne sendt på deltid i tusindvis. Men flere og flere er vendt tilbage til samlebåndende på fuld tid. Senest har MAN meddelt, at antallet af medarbejder på deltid reduceres yderligere. Dog er der fortsat 12.000 ud af i alt 48.000 ansatte, der skal arbejde på deltid i andet halvår. De skal dog blot blive hjemme i sammenlagt 20 dage i de sidste seks måneder af 2010.

Øget optimisme

Transportvirksomhederne i Tyskland (og resten af Europa) køber ikke bare flere lastbiler. De tyske vognmænd ser også lyser på fremtiden. Det viser et konjunkturbarometer fra brancheorganisationen BGL. Mere end 40 procent af de 530 deltagende virksomheder, venter stigende omsætning i andet og tredje kvartal i år, mens kun 18 procent forventer faldende omsætning.

BGL konstaterer dog, at vejgodstransporten endnu ikke har oplevet noget egentligt opsving.

Det skriver tyske transport- og logistikavis DVZ.

Netop DVZ har netop afholdt en konference DVZ-Forum om fremtiden for godstrafikken. Her var meldingen fra speditørerne, at man oplever en tiltagende knaphed på ledig kapacitet inden for vejgodstransporten.

Men trods stigende mængder, så mente deltagerne ikke, at transportvirksomhederne var klart til at investere i øget kapacitet. Det sker ikke, før transportvirksomhederne har indgået konkrete kontrakter med transportkøbere og speditører.

- Trods knapheden på ledig fragtkapacitet, så skal varerne nok komme frem, lovede prof. Karlheinz Schmidt, der er forretningsfører for BGL, og tilføjede:

- Men kun til en højere pris end hidtil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094