Atter plads til rullepresenninger
Trafikstyrelsen præciserer, at rullepresenninger med tilhørende rør og beslag ikke skal medregnes i køretøjsbredden ved syn.
Det er DTL, SKAD (Sammenslutning af Køretøjsbyggere og Autooprettere i Danmark) og SKAD-medlemmet Spørring Karrosseri, der i fællesskab har rejst spørgsmålet om rullepresenninger og vogntogsbredden over for Trafikstyrelsen.
Baggrunden for henvendelsen er, at en række vognmænd hen over foråret har oplevet, at deres køretøjer med rullepresenninger pludseligt blev kasseret ved syn. Også selv om den pågældende lastbil, tiptrailer eller container tidligere er gået gennem syn uden problemer. Der er nemlig opstået tvivl om i hvilket omfang rullepresenninger med tilhørende rør og beslag skal medregnes i den maksimalt tilladte køretøjsbredde på 255 centimeter.
Spørring Karrosserifabrik, SKAD og DTL påpegede i dialogen med Trafikstyrelsen, at andre EU-lande som Tyskland og Sverige, ser bort fra rullepresenningen, når man måler køretøjets bredde.
Resultatet er, at Trafikstyrelsen nu har udsendt en ny meddelelse, hvor det præciseres, at rør, beslag, eventuelle håndtag samt beslag til opbevaring af presenning i åben stand ikke regnes med, når køretøjets bredde måles.
Ros til TrafikstyrelsenHos DTL og SKAD er der stor tilfredshed med både samarbejdet og sagens resultat.
- Vi er glade for den forståelse, vi har mødt hos Trafikstyrelsen og sætter stor pris på styrelsens hurtige og effektive behandling af sagen. Vi er også glade for det gode samarbejde med DTL, der repræsenterer mange af vores medlemmers kunder, siger direktør i SKAD Thomas Krebs.
- I DTL er vi meget tilfredse med, at vores medlemmer helt lovligt kan køre med rullepresenning på de danske veje. Rullepresenninger har under mange transporter stor betydning for sikkerheden. Samtidig med kan rullepresenningerne være en stor gevinst for miljøet, siger konsulent i DTL Karsten Gade.
Præciseringen af reglerne kan læses her:
Meddelelse fra Trafikstyrelsen