Tyve skal bremses
Padborg-området vil gå sammen om at gøre det svært for tyveknægtene.
Virksomhederne ved den dansk-tyske landegrænse er mere plaget af lastbiltyverier og transportrelaterede indbrud end andre steder i landet. Derfor har de diskuteret mulighederne for at gøre en samlet indsats mod indbrud og tyverier i Padborgs over 100 virksomheder.
ITD og Erhvervenes Hus Aabenraa barsler blandt andet med en brochure om sikkerhedstiltag, der overvejes nabohjælp og skiltning af samme, så tyveknægtene ved, at der i Padborg holdes særligt øje med værdierne, og endelig skal de sikkerhedsansvarlige i virksomhederne mødes i erfa-grupper.
På en minikonference i FDE Centret opfordrede politi og forsikringsbranchen først og fremmest den enkelte virksomhed til selv at ”gøre vejen lang og besværlig for tyven”.
Kun få virksomheder har i dag nemlig sikret sig optimalt og der er også mangel på sikkerhedspolitikker i de enkelte virksomheder. Som minimum bør virksomhedslederne have en holdning til sikkerheden i deres virksomhed, lød opfordringen.
- I skal skabe et indbrudsfjendsk miljø, sagde vicepolitikommissær John Radmer fra Rigspolitiets Forebyggelsessektion og peger på, at sund fornuft, mekaniske og elektroniske sikkerhedsforanstaltninger, orden omkring virksomheden samt medarbejder-involvering skræmmer tyven væk.
Flere virksomheder efterlyste et mere synligt og aktivt politi, men her skinnede det igennem, at politireformen har kostet på bemandingen i området. Alligevel er der en række tiltag i området og politiet opfordrede virksomhederne til at melde selv det mindste tyveri til politiet.
Formand for Padborg Udviklingscenter, John Christensen, lægger ikke skjul på, at der skal løftes i flok, for at løse opgaven og han bebudede flere fælles tiltag, for at gøre Padborg-området til vanskelig tilgængeligt terræn for tyveknægte.