Sjusk koster menneskeliv
Chauffører ved ikke, hvad de kører med.
I september og oktober sidste år kostede sjusk med farligt affald en chauffør livet, mens en anden blev alvorligt forbrændt ved en tilsvarende ulykke. Hidtil har de tragiske sager i offentligheden været betragtet som arbejdsulykker, som enten arbejdsgiveren eller ofret var skyld i. Morgenavisen Jyllands-Posten erfarer imidlertid, at politiet i begge tilfælde nu vurderer, at det er afsenderen af det farlige affald, der har ansvaret for, at tingene gik galt.
Vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Jørn Pakula vil ikke udtale sig om emnet, fordi politiet efterforsker flere sager i øjeblikket. Flere kilder i politiet oplyser dog samstemmende til avisen, at man frygter, at den sjuskede behandling af farligt affald kan udløse en ulykke, der rammer mange mennesker.
- Alt for tit aner chaufføren ikke, hvad han kører med. Vi havde frygtet, at det, der skete i de to nævnte tilfælde, ville ske. I små virksomheder og rundt om i kommunerne snyder man ofte lidt på vægten og sender farligt affald afsted uden at finde ud af, hvad det er. Det går godt i de fleste tilfælde, men det vil gå galt igen. Desværre, siger en kilde i politiet til Jyllands-Posten.