DTL: Forvirrende EU-melding
EU-Kommissionen sender ifølge Danmarks Transport-Tidende endnu engang nye signaler i sagen om modulvogntog.
Denne gang med en ide om, at det skulle hjælpe at tillade lidt større lastbiler, bare ikke modulvogntog. Danmarks Transport-Tidende skrev i går, at EU-Kommissionen nu overvejer at tillade lastbiler på max. 22 meter og med en maksimalvægt på 44 tons.
Den EU-nyhed ærgrer DTL, der arbejder ihærdigt på at få modulvogntog på 25,25 meter udbredt til hele EU.
- Det er ikke til at gennemskue, hvordan Kommissionen har forestillet sig, at det skulle være bedre med 22 meter og 44 tons. Man burde selvfølgelig glæde sig over, at Kommissionen nu endelig er ved at erkende de mange fordele ved længere lastbiler, som f.eks. modulvogntog. Men når nu andre lande, herunder Danmark, Holland og Sverige, i dag benytter sig af modulvogntog, der er 25,25 meter lange, er det jo ikke den store fordel, hvis andre EU-lande kun tillader kortere biler. Det giver praktisk besvær, som ingen gavner, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard, der opfordrer EU til at tage skridtet fuldt ud og følge de førende lande på området.
Hvordan Kommissionen er kommet frem til 22 meter er også uklart. Styrken ved modulvogntog er jo netop, at de består af eksisterende moduler, som blot kobles sammen i andre kombinationer. At begynde at lege med andre slags moduler og længder giver ikke mening, mener DTL.
- En række lande har gode erfaringer med 25,25 meter lange modulvogntog, og i Tyskland skal det forsøg, der nu skal i gang, så vidt vides heller ikke igangsættes med de begrænsninger på længde, som EU lægger op til. Modulvogntog er godt for transporteffektiviteten, miljøet og trafiksikkerheden, og EU kan lige så godt først som sidst tage det skridt, som en række andre lande har taget med stor succes. Det vil DTL fortsætter med at arbejde for i Europa, siger DTL-chefen.