23948sdkhjf

Padborg blæser til kamp mod tyveknægte

Transportklyngen i Padborg vil sætte en stopper for de hyppige tyverier af lastvogne, trailere og dieselolie.

Transportklyngen i Padborg vil sætte en stopper for de hyppige tyverier af lastvogne, trailere og dieselolie.



Koncentrationen af lastbiler i Danmarks største transportcenter gør Padborg til et Slaraffenland for tyveknægte, der har specialiseret sig i at gøre livet surt for eksportvognmændene. Men det skal være slut nu. Der skal sættes en effektiv stopper for tyveriet af lastbiler, trailere og dieselolie.

Brancheorganisationen International Transport Danmark (ITD), Padborg Udviklingscenter og Erhvervenes Hus Aabenraa har derfor taget initiativ til et stormøde for medlemmerne mandag den 17. maj.

- Problemet er nok særlig stort i Padborg på grund af de mange lastbiler her, men lignende tyverier sker jo også andre steder i landet, så derfor lægger vi vægt på, at forslagene til de forebyggende foranstaltninger, der vil blive lagt frem på mødet, kan bruges af hele branchen, understreger sektionsleder Anders Jessen fra ITD.

Sikkerhedspolitik

Syd- og Sønderjyllands politi har lovet forud for mødet at kigge Padborg grundigt efter i sømmene og lave en risikovurdering, som naturligvis især tager sigte på de lokale forhold, men som også vil indeholde generelle elementer.

- Det handler bl.a. om, at virksomhederne skal sørge for at få formuleret en sikkerhedspolitik – og om at efterleve den, man eventuelt allerede har. Dermed kan man være med til at øge sikkerheden omkring sin virksomhed og sit materiel. En mulighed er også at indføre naboovervågning i erhvervsområderne, fortæller Jan Hyldal Sørensen fra Erhvervenes Hus Aabenraa.

Foruden Rigspolitiets Forebyggelsessektion deltager Syd- og Sønderjyllands politi i mødet, og der vil også komme repræsentanter fra Forsikring & Pension, samt G4S, der kan give gode råd til virksomhederne. Det gælder ikke mindst om at vide, hvordan man skal forholde sig, når tyveriet er sket og hvad virksomhedens sikkerhedsmanual bør indeholde. Sidste år blev der stjålet 107 lastbiler. I år er tallet allerede oppe på over 35, og det er stigende, forudser ITD.

Mødet holdes i konferencesalen hos ITD, med adm. direktør og ansvarshavende redaktør Gwyn Nissen, Dansk Transport Forlag, som ordstyrerer.

Hårdt ramt

En af de virksomheder, som har været meget hjemsøgt af ubudne gæster, er KTL A/S i Padborg. Her har man oplevelser, der går lige fra afmontering af et splinternyt reservehjul på en lastbil til tyveri af hele lastvogntog med bl.a. fjernsyn og vaskemaskiner, tyveri af dieselolie og indbrud i trailere.

- Det nyttede ikke, at bilerne holdt på en indhegnet plads, fortæller direktør Bjarne Kornbæk og viser en regning på 20.000 kroner, som det kostede at reparere hegnet, efter at tyvene havde kørt det ned, da de stjal en lastbil.

Bjarne Kornbæk kan også fortælle, at det ikke har nyttet meget at have lås på lastbilernes dieseltanke. På to nætter i træk fik han stjålet i alt 2.200 liter brændstof.

- På grund af den høje selvrisiko på forsikringerne er det er penge lige ud af bundlinjen, siger han.

Indbrud i trailere hører med til ”dagens uorden”, og ifølge Bjarne Kornbæk så generer tyveknægtene sig ikke engang for at stå på stedet og sortere i varerne, inden de beslutter sig for, hvad de vil stjæle.

- Det er snart et spørgsmål, om man skal gøre sin virksomhed til et uindtageligt fort, og det kan da ikke være meningen, siger Bjarne Kornbæk, som opfordrer til mere synligt politi i Padborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141