23948sdkhjf

Erhvervsprofil til havnebestyrelse

Erhvervsfolk udgør fleretallet i ny havnebestyrelse for Kolding Havn.

Erhvervsfolk udgør fleretallet i ny havnebestyrelse for Kolding Havn.



Den nye bestyrelse for Kolding Havn har netop holdt sit første møde, og som noget helt nyt var det ikke politikere, men erhvervsfolk, der sad flest af rundt om bordet. Fire af de syv bestyrelsesmedlemmer repræsenterer erhvervslivet, mens de øvrige tre er byrådspolitikere.

Dermed har ejeren Kolding Kommune valgt at sende et klart signal om, at Kolding Havn skal fortsætte med at udvikle sig som en stærk erhvervshavn.

Kolding Havn tager dog ikke skridtet fuldt ud, som det skete på Hirtshals Havn, hvor en garvet erhvervsadvokat inden jul blev placeret på formandsposten. Kolding Havns bestyrelsesformand bliver det konservative byrådsmedlem Knud Erik Langhoff, der afløser socialdemokraten Christian Haugk. Men den garvede borgerlige politiker har selv en solid baggrund i erhvervslivet - herunder netop på Kolding Havn.

- En stor del af mit arbejdsliv har handlet om import og eksport af korn og foderstoffer, og derfor har jeg i mange år arbejdet tæt sammen med havnevirksomhederne. Det samarbejde ser jeg meget frem til at fortsætte, så vi sammen kan sikre, at Kolding Havn fortsat vil være en aktiv og udviklingsorienteret erhvervshavn, siger Knud Erik Langhoff.

Næstformandsposten i bestyrelsen går til Thorning Bonne Larsen fra Højbjerg ved Århus, der er udover at være direktør i konsulentvirksomhed Bonne-AS også er formand for brancheforeningen Danske Havnevirksomheder. Han ser frem til at være med til at udvikle de kommercielle muligheder for havnen og styrke dens grønne profil.

- Det er soleklart, at søtransport er vejen frem, hvis man vil nå de nødvendige CO2-reduktioner, og der er Kolding Havn jo allerede med helt fremme og har netop modtaget Danske Havnes initiativpris for en særlig indsats inden for miljø- og klimaområdet. Det spor skal vi selvfølgelig fortsætte ud af, siger Thorning Bonne Larsen.

Den øvrige del af bestyrelsen består af Kolding Kommunes to nye viceborgmestre, Søren Rasmussen fra Dansk Folkeparti og Per Bødker Andersen fra Socialdemokraterne, samt Sydbanks regionsdirektør i Kolding, Finn Boel Pedersen, direktør Jesper Høilund fra Prime Cargo og salgs- og marketingdirektør i Isover Jan Riis Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063