23948sdkhjf

Nonbo roser lastvognschauffører

FDL: Trafikpolitikeren Karsten Nonbo glæder færre alvorlige trafikulykker med lastbiler.

FDL: Trafikpolitikeren Karsten Nonbo glæder færre alvorlige trafikulykker med lastbiler.



Frie Danske Lastbilvognmænd konstaterede forleden med tilfredshed, at 2009 har været godt år for trafiksikkerheden – ikke mindst, når det gælder lastbiler. Glæden deles af formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, trafikpolitikeren Karsten Nonbo fra Venstre:

- Jeg er helt enig med FDL´s redaktør i, at det er glædeligt at antallet af dræbte og kvæstede i trafikken er faldende, lyder det fra Karsten Nonbo.

- Det er også særligt glædeligt, at lastbiler i år "kun" har været involveret i 29 dødsulykker, og at lastbilchaufførerne har været totalt uskyldig i mindst de 17 af dem - og sandsynligvis flere. I nogle enkelte tilfælde har chaufførerne været 100% skyldige i ( det er konstateret i mindst seks tilfælde), mens der i de øvrige sager tilsyneladendehar været tale om fælles skyld, fortsætter Karsten Nonbo ifølge fdl-nyt.

Ingen højdresvings-dødsulykker

- I november har lastbiler været involveret i fire færdselsdrab. I det ene tilfælde var det desværre en lastbil, som kørte en fodgænger ned i et fodgængerfelt, men i de tre andre var det en 4-hjulstrækker, som kørte ud foran en lastbil og en personbil, som kørte op bag i en lastbil, mens den sidste var en cyklist, som væltede ind under lastbilen - en ældre person, som formentlig fik et ildebefindende og måske væltede som følge af besvimelse/dødsfald. Det er også glædeligt, at vi stadig ikke har haft højresvings-dødsulykker siden september 08 - altså i 15 måneder nu. I øvrigt kan jeg oplyse, at vi kommer med en såkaldt "vanvidkørselspakke" og en "knallertpakke", hvor vi går direkte efter de uansvarlige i personbiler og på knallerter. Der kommer ikke restriktioner mod lastbiler i disse tiltag. Meget tyder på, at årsagen i lastbil-ulykker, hvor chaufføren er den skyldige part, skal findes i manglende koncentration. Desværre må vi sige, at der er en lille del, som ikke har forstået, at man ikke kan tale i mobiltelefon, skrive sms, spise madpakke eller se tv, mens man kører lastbil.Men hovedbudskabet er, at hvis førere af personbiler, MC´ere og knallerter var lige så ansvarlige som hovedparten af de selvkørende vognmænd og lastbilchauffører, ville antallet af trafikdræbte være nede på under 20 om året, fastslår formanden for Færdselsikkerhedskommissionen, Venstres Karsten Nonbo over for fdl-nyt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064