23948sdkhjf

Ny formand for Hirtshals Havn

Advokat afløser forhenværende borgmester i spidsen for Hirtshals Havn.

Advokat afløser forhenværende borgmester

i spidsen for Hirtshals Havn.



Den kommunalt ejede Hirtshals Havn sagde 14. december farvel til en politisk formand til fordel for en professionel erhvervsadvokat, da man valgte Anker Laden-Andersen som ny formand.

Hidtil har formandsposten været besat af Knud Størup, der var borgmester i Hirtshals Kommune indtil kommunalreformen og som forsat er medlem af byrådet i Hjørring Kommune.

- Der har fra havnens brugere været udtrykt behov om, at Hirtshals Havns bestyrelse i større grad end tidligere har en erhvervsrettet profil, og det ønsker mener jeg, at vi har efterkommet med den konstituering, vi har foretaget, udtalte Knud Størup efter konstitueringen af en ny bestyrelse.

Advokat Anker Laden-Andersen er partner i advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain med speciale inden for erhvervsret og virksomhedsrådgivning.

- Det er selvfølgelig med nogen ydmyghed, at jeg overtager posten som formand for Hirtshals Havn. Havnen har gennem de seneste år været inde i en kraftig udvikling og samtidig rummer den utrolige potentialer, som jeg nu skal stå i spidsen for at virkeliggøre. Jeg tror, at det er vigtigt for os, at vi tænker havn på en dynamisk måde – det handler om samarbejder og vores tilgangsvinkler til at være nyskabende, siger Anders Laden-Andersen og fortsætter:

- Samtidig skal vi som havn være meget bevidst om de roller vi har i samfundet, både som kommerciel virksomhed, og som et vigtigt element i lokalsamfundet. Dertil kommer, at Hirtshals Havn er inde i en stor udvikling både på nationalt plan og som omdrejningspunkt i Skandinavien, og det er min opgave at give denne udvikling øget styrke.

- Selv om vi grundlæggende har fokus rettet mod at realisere de visioner, som vi har for havnen, så forholder vi os naturligvis til de stramme rammer som finanskrisen aktuelt giver for driften af havnen. Finanskrisen giver os nogle ekstra udfordringer, som både bestyrelse og ledelse forholder sig kritisk til. For at føre strategierne for havnen ud i livet er det nødvendigt, at vi udnytter alle de ressourcer, der ligger i havnens bestyrelse og i havnens ledelse og øvrige medarbejdere. Der er alt i alt tale om et team, hvor vi hver især arbejder inden for vores kompetencefelter for at realiserede målene for havnen.

Hirtshals Havns bestyrelse består ud over den nye formand af, Sven Buhrkall, direktør i Tved Consulting, Mogens Bjerre, afdelingsformand for Metal Hjørring, Knud Damgaard (næstformand), tidligere auktionsmester, samt byrådsmedlemmerne Knud Størup (T), Susanne Sander (V), Ole Ørnbøl (A), samt medarbejderrepræsentanten Dennis Primdal Lauritsen, der er havneassistent ved Hirtshals Havn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063