23948sdkhjf

Lifte, der sakser tunge løft væk

Hvordan løfter du det tunge læs i din virksomhed?

Er der tale om tyngde i fysisk forstand, vil svaret for mange sandsynligvis være, at det løftes ved hjælp af en sakselift.

En sakselift er en maskine, der er kendt for at kunne løfte tunge genstande op i højden via en særlig saksemekanisme. Mekanismen er formet som et ”x” og bevæger sig opad ved hjælp af et tryk på ydersiden, og omvendt slippes trykket, når liften skal sænkes igen. Liftene med sakseteknik kommer i dag i adskillige afskygninger, og kan blandt andet både løfte horisontalt og vertikalt. De forskellige saksetyper inkluderer blandt andet enkel saks, tandem saks og dobbelt saks.

Hvilken type lift og saks, du skal vælge, afhænger af din virksomheds behov, da højder, størrelser og ydeevner er vidt forskellige. Der er imidlertid ingen tvivl om, at adskillige arbejdsopgaver vil blive både nemmere og mere effektive med en sakselift – uanset hvilken type, du vælger.

Din nye assistent – ergonomisk som praktisk
Løfteborde og -vogne med sakselift er de ideelle redskaber til at rykke rundt på tunge og mindre handy genstande på arbejdspladsen. Liftene kan med fordel blandt andet bruges til at assistere med at læsse af og på biler, udligne forskelle i niveauer i arbejdshøjder eller hjælpe med at stable varer på lageret. På den måde skåner sakseliften dine medarbejdere for hårde løft og dårlige arbejdsstillinger. Læs mere om, hvad du skal have in mente for at undgå dårlige stillinger i kroppen, når du er på arbejde lige her.

I forlængelse af muligheden for at forbedre det ergonomiske arbejdsmiljø med løfteborde og løftebordsvogne, højnes et sikkert arbejdsmiljø ligeledes ved, at de løftende lifte håndteres korrekt. Du kan for eksempel lade dig og dine medarbejdere tage et certificeret kursus i at bruge sakselifte, hvis du vil være sikker på, at I håndterer dem 100% sikkert og korrekt. Et certificeret kursus består af både en teoretisk og en praktisk prøve, og afføder et officielt PAL-kort, der svarer til et kørekort i at bruge lifte. PAL-kortet er særlig brugbart, hvis man skal arbejde med lifte på tværs af lande. Læs mere om kurset i brug af sakselifte her.

Forskellige firmaer, forskellige behov
Løftebordene og løftebordsvognene med sakselift kommer, som tidligere nævnt, i mange forskellige udgaver. De fleste fabrikanter laver desuden både liftene i standardversioner til lave priser, samt skræddersyede versioner i til den individuelle virksomheds behov. Sidstnævnte har naturligvis en lidt højere pris end standardudgaverne. På grund af de mange muligheder, kan der derfor altid findes den løsning indenfor sakselifte, der er et match til netop dit firma og jeres løftebehov.

Hvis du vil have hjælp til at tage læsset i din virksomhed, kan en sakselift være den støtte, du har ventet på.

Send til en kollega

0.016