23948sdkhjf

Hvordan fungerer et oliefilter:

Oliefilteret udgør en vigtig bestanddel af et større kredsløb af arbejdsvæske der er med til at smøre motorens indre vitale dele, som krumtap, lejer m.m. Oliefilteret på et køretøjs motor er et meget vigtigt element for driften, dets funktion er at rense skadelige/forurenende partikler ud af olien som vil forekomme når motoren er i drift, ved den friktion der kontinuerligt finder sted når motoren er i drift.

Hvis disse partikler ikke filtreres fra i olien ville f.eks. jernsplinter og andre mikropartikler som vil forekomme i olien, slide på og ødelægge motorens smidige gang. Oliefilteret vil sørge for at disse urenheder bliver filtreret fra i olien, endvidere vil olien uhindret kunne flyde i en længere periode gennem et oliefilter.

Det anbefales at oliefiltret udskiftes samtidig med motorolien skiftes, intervallet ligger typisk på ca. 15.000 drift kilometre eller en gang om året, bedst i foråret, det skal dog bemærkes at det er et meget overordnet fastsat kilometertal, for det er helt afhængig af følgende faktorer:

– Køretøjets art, alm. personbil, varevogn, MPV, minibus eller tunge erhvervskøretøjer m.fl.

– Førerens kørestil og temperament

– Vejen/underlagets beskaffenhed, om det er regulær asfaltvej, grusvej og i særdeleshed om der er krafige stigninger, bjergkørsel, by/land m.m.

– Vind- og vejrforhold, streng kulde, meget høje temperaturer, regn, sne frost, støv m.m.

– Hvor meget køretøjet belastes/belæsses.

– Hvilken type olie der anvendes, budget eller premium kvalitet og viskositet.

Ligeledes når pakninger og ventiler udskiftes, kan det ikke forhindres at skadelige partikler trænger ind i oliekanalerne, også ved motorrengøring er det en god ide at skifte oliefilter.

Alle disse faktorer spiller ind på hvor forurenet olien bliver og dermed også direkte påvirker oliefiltrets filtreringsevne og for hvornår det skal skiftes, dvs. At filteret mættes af forurenende partikler der opfanges i oliefiltret.

OLIEFILTER MANN-FILTER W 950/7 har fremragende rense - og filtreringsegenskaber samtidig med en uhindret oliegennemstrømning således at køretøjets motor smøres i tilstrækkelig grad.

Egenskaber for OLIEFILTER - MANN-FILTER W 950/7

– Filtertype: påskruet filter

– Højde (mm) : 177

– Gevindmål ¾-16 UNF

– Indvendig diameter 2 (mm): 62

– Åbningstryk omløbsventil (bar): 0,7

– Varenummer på det anbefalede specialværktøj: LS 9

– Tillægsartikel/yderligere info. 2: med en returløbs-stop-ventil

– Diameter (mm): 93

– Yderdiameter 2 (mm): 71

Hvordan skiftes et oliefilter:

– Det tilrådes at oliefilteret skiftes på et autoriseret værksted, af flere årsager, bl.a. filtrets placering, nederest på motorblokken hvor adkomstforholdene gør det svært tilgængeligt, med andre ord, køretøjet skal op på en lift for at kunne udføre arbejdet uhindret/ubesværet

– Spildolien (den gamle motorolie) skal bortskaffes i overensstemmelse med gældende regler herom.

– Det kan derfor ikke anbefales at man begiver sig i kast med at skifte oliefiltret hjemme i garagen.

– Derimod betaler det sig at indhente flere tilbud på opgaven, idet der nemt kan være en del penge at spare, under iagttagelse af forkrifterne i køretøjets brugermanual om anbefalet olieviskositet, type af oliefilter m.m

Send til en kollega

0.031