23948sdkhjf

Gryder og stegepander skal passe til dit komfur

En gryde og en stegepande skal vælges med omhu. Der findes ret mange forskellige slags, og uanset hvilken type gryde og stegepande, du skal bruge, så skal den passe til det komfur, som du har. Vær derfor altid opmærksom på, om grydens bund er den rigtige i forhold til dit komfur.

Både stegepander og gryder findes i et hav af størrelser, og de kan have forskellige fordele i forhold til, hvad de skal bruges til. På den måde er det både funktion og type, der skal være perfekt. Desuden må du også forholde dig til, at gryderne og stegepanderne kan være lavet af forskelligt metal.

Hvilke gryder findes der?

Når det kommer til gryder, så er der nærmest ingen ende på, hvor mange varianter de findes i,” forklarer Ida Anette Aas Bundgaard, som er medejer af Hvidevareshoppen.dk. Hun viser mig rundt i det enormt store lager for gryder. Hun slår ud med den ene arm, der tegner en bue hen over de mange, mange gryder. ”Dels så kan gryder have forskellige diametre,” forklarer hun, ”det er jo ganske praktisk, at du bruger en gryde i en størrelse, der matcher den portion mad, du skal lave. Derudover så kan en gryde være en standardgryde, eller det kan for eksempel være en kasserolle, en suppegryde eller en wok.”

Det er desuden virkelig vigtigt, at gryden passer til den type komfur, som kunden har,” fortsætter hun. ”Det kan enten være et elektrisk, et gas-, et keramisk eller et induktionskomfur. Og der findes gryder til alle slags komfurer. Det skal simpelthen passe sammen,” siger hun med overbevisning.

Endelig kan gryder laves af forskellige former for metal. Det kan være stål, kobber, støbejern eller aluminium. Om folk ønsker det ene eller det andet, kan være et spørgsmål om smag og behag.”

Hvilke stegepander findes der?

Også lageret med diverse stegepander er temmelig omfattende. ”I forhold til stegepander gælder nogenlunde det samme som for gryderne. De fås med forskellige diametre, eller de kan være firkantede – som for eksempel denne grillpande. Desuden kan de have forskellige højder,” forklarer Ida Anette Aas Bundgaard afslutningsvis.

For stegepanderne gælder der også det, at de skal matche det komfur, som de skal bruges på. Panderne fås også i forskellige slags metal, og her kan du med fordel vælge det samme materiale, som dine gryder er lavet af. Det ser fantastisk ud, når det matcher. I øvrigt er det fint at have et varieret udvalg af bedste stegepander på tilbud, så du er godt dækket ind, når du skal lave mad.

Send til en kollega

0.049