23948sdkhjf

Dispensation fra kursuskrav

Justitsministeren har besluttet, at der efter ansøgning kan gives tidsbegrænset dispensation fra kravet om uddannelse af chauffører, der transporterer levende dyr. Branchen glad for håndsrækningen.

Justitsministeren har besluttet, at der efter ansøgning kan gives tidsbegrænset dispensation fra kravet om uddannelse af chauffører, der transporterer levende dyr. Branchen glad for håndsrækningen.



Det har været fremme, at der er ca. 1.000 chauffører, der stadig mangler at tilmelde sig dyretransport-uddannelsen, som er lovpligtig fra 5. januar. Derfor kommer der nu en dispensation. Dispensationen gives efter en konkret vurdering og er tidsbegrænset til datoen for gennemførelsen af det kursus, som den pågældende chauffør er tilmeldt.

Ansøgningen skal sendes til Justitsministeriet om ansøgningen skal være vedlagt angivelse af chaufførens navn og cpr-nummer og dokumentation for tilmelding til et kursus. En vognmand må godt søge dispensation for en eller flere chauffører.

Bedst med generel dispensation

Dispensationen gælder kun ved kørsel i Danmark og dispensationen skal medbringes i bilen. For så vidt angår nyansatte chauffører – chauffører, der er ansat efter datoen for transportforordningens ikrafttræden – gælder, at der er mulighed for at søge dispensation hos Fødevarestyrelsen, der kan meddele dispensation i op til tre måneder.

Direktør Michael Svane glæder sig over, at ministeriet er kommet branchen i møde:

- Det havde været at foretrække med en generel dispensation, men i mangel af bedre er en dispensation efter ansøgning en fornuftig håndsrækning fra justitsministeren, siger han.

Udlandet

- Udfører man transporter i udlandet, løber man en meget stor risiko, og det frarådes derfor på det kraftigste, lyder det fra TUR Transporterhvervets Uddannelsesråd, som også oplyser, at chauffører, der allerede er tilmeldt kommende kurser på AMU Syd i Kolding, AMU Nordjylland i Aalborg og Selandia i Slagelse, vil være omfattet af denne ordning. De skal dog også søge den pågældende dispensation hos Justitsministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14