23948sdkhjf

Tysk vejskat pr. telefon

FDE tilbyder maut-service, så man kan springe køen over

FDE tilbyder maut-service, så man kan springe køen over



Fra 1. januar 2005 træder vejskatten efter al sandsynlighed i kraft på de tyske motorveje.

Vejskatten kan registreres enten ned en OBU eller med manuel booking ved mautterminalerne. Også internetten kan bruges, hvis man er registreret hos Toll Collect og som noget nyt med et reservationsnummer, som FDE kan levere via SMS.

Der kører ca. 3400 lastbiler pr. døgn fra Danmark til Tyskland. Det skønnes, at 1800 ud af de 3400 lastbiler ikke vil have en OBU installeret pr. 1. januar 2005, oplyser ITD

Der er i alt ni danske terminaler til manuel betaling af maut’en – heraf seks i Padborg, en ved Vojens, en ved Skærup og to på Sjælland. En bestilling ved terminalen tager ca. 10 min. for en urutineret bruger. Det vil sige, at hver terminal kan betjene 6 kunder i timen. Det kan derfor ikke undgås med 1800 lastbiler uden OBU’en, at der bliver både kø og ventetid.

- Alternativet til køen er, at du vælger at klare den tyske vejskat ved at ringe til FDE”, fastslår FDE’s direktør, John V. Thomsen. - Du springer simpelthen terminalkøerne over ved at lade FDE købe vejskattebilletten, registrere de nødvendige oplysninger hos Toll Collect og sende dig dokumentation for bestillingen - i form af et reservationsnummer – via SMS. Dette reservationsnummer indeholder de oplysninger, der skal bruges som dokumentation over for BAG, hvis man bliver udsat for fysisk kontrol på de tyske motorveje og ved en evt. aflysning af den bestilte maut-betaling, påpeger John V. Thomsen.

FDE’s nye vejskatservice via telefon er et tilbud til alle, uanset om man er registreret hos Toll Collect eller ej.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078