23948sdkhjf

Første Mærsk-metanolskib kommer til København i september

Under dagens virtuelle generalforsamling i A.P. Møller-Mærsk inviterede bestyrelsesformand Robert Mærsk Uggla aktionærerne til Langelinie for at gå om bord på rederiets første metanolskib 

I sin formandsberetning til aktionærerne kunne Robert Mærsk Uggla tirsdag eftermiddag afsløre, at det første Mærsk-metanolskib vil være klar til drift i løbet af september 2023. 

Her vil skibet lægge til kaj ved Langelinie i København, hvor aktionærer - og andre interesserede fra offentligheden - vil få mulighed for at komme om bord. Her vil man med selvsyn kunne kigge nærmere på dét skib, som både kan sejle på traditionel marinediesel. 

Hvis der ligger såkaldt e-metanol i tanken vil skibet dermed kunne bryste sig af samlet set at være CO2-neutralt. 

Mærsk har nu samlet set 19 skibe i ordre, som alle vil være udstyret med såkaldt dualfuel-maskineri, der giver mulighed for at omstille driften til grøn metanol, hvis dette brændstof måtte være til rådighed på markedet. 

Generalforsamlingen blev gennemført virtuelt og i det store og hele uden dramatik. Der var de i dag nærmest rituelle, kritiske indlæg fra foreningen Kritiske Aktionærer, hvor ex-folketingspolitiker Frank Aaen stillede kritiske forslag vedr. A.P. Møller-Mærsks skattebetaling og den såkaldte forskelsbehandling mellem danske og udenlandske søfolks skatteforhold om bord på skibe registreret i Dansk Internationalt Skibsregister, DIS. 

Opdateres...  

Mærsks mindste nybygningsprogram: Enkeltkøb af feederskib skal høste børnesygdomme ved metanoldrift

Mærsk vælger danskudviklet maskineri i nye skibe - Så stor bliver nyudviklet metanol dual fuel motor

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11