23948sdkhjf

Grøn medvind til nearsourcing

Klimakrav gør det attraktivt at afkorte forsyningskæderne

Juliana Drivhuses COO, Jens-Ole Rosenlund, fremhæver at det ikke kun er ønsket om en forbedret forsyningssikkerhed, der gør det mere attraktivt, at producere tættere på Danmark.

- Det handler ikke bare om forsyningssikkerhed. Vi bliver - som alle andre virksomheder - mødt med skærpede klimakrav i de kommende år. Her må vi forvente, at det bliver dyrere at transportere varerne over så lange afstande. Krav fra myndigheder og kunder vil også øge presset for at begrænse vores CO2-udledningen.

Han påpeger, at det også kan blive en udfordring at skaffe pålidelige CO2-data for en så lang forsyningskæder.

- Vi bliver mødt med krav om CO2-data til grønne regnskaber fra både myndigheder og kunder. Det kan godt blive en udfordring, fordi det kan være vanskeligt, at få pålidelige CO2-data fra leverandører i Kina, siger Jens-Ole Rosenlund og tilføjer.

- Selve søfragten tegner sig også for an stor CO2-udledning og vi må derfor forvente at søfarten også gøres grønnere og dermed må det forventes at fragtraterne bliver højere, fordi rederierne omkostninger til klimavenlige skibe og brændstoffer vil stige. Der er også med til at gøre kortere forsyningskæder mere attraktive.

Giftig cocktail truer lange forsyningskæder -  Fynsk producent klar til radikal trimning

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063