23948sdkhjf

Atypisk godt år for Leman

Leman præsenterer solidt årsresultat for 2022 – men ledelsen forventer mindre overskud i 2023.

Den globale transport- og logistikvirksomhed Leman, der har hovedkontor i Greve syd for København, har netop udgivet sin årsrapport for 2022.

Ifølge en pressemeddelelse fra Leman blev 2022 et år med solidt overskud og fokus på investeringer og grøn omstilling.

Leman’s omsætning nåede i 2022 op på 4,1 milliarder kroner (2021: 3,6 milliarder kroner).

Overskuddet endte på 55,4 millioner kroner (2021: 40,8 millioner kroner).

Investerer i vækst

Overskuddet sætter virksomheden i stand til at investere i at udvide både forretning, kundeportefølje, tilstedeværelse flere steder i verden og sidst men ikke mindst fokus på medarbejderudvikling.

Derfor er det vigtigste for os lige nu at forblive meget tæt på vores kunder og forbedre vores evne til at betjene markedet gennem målrettede investeringer. Målet er at udvide vores kapacitet, effektivitet og tilstedeværelse Group CEO, Bo Lindberg Andersen

- 2022 var et atypisk godt år for både os og for hele branchen. Men markedet er stagneret, og det betyder, at vi ser ind i en noget anden fremtid, hvor vi ikke kan forvente de samme overskud. Derfor er det vigtigste for os lige nu at forblive meget tæt på vores kunder og forbedre vores evne til at betjene markedet gennem målrettede investeringer. Målet er at udvide vores kapacitet, effektivitet og tilstedeværelse, udtaler Group CEO i Leman Bo Lindberg Andersen.

God platform

Som de fleste andre aktører i branchen oplevede Leman første halvår af 2022 som usædvanligt stærkt, mens andet halvår var mere udfordrende, men virksomheden tilpassede sig hurtigt derefter, pointerer Bo Lindberg Andersen:

- Vores opgave som en solid og troværdig forretning og samarbejdspartner er at forudse og tilpasse os ændrede markedsforhold, og jeg synes, vi har været både agile og kreative i vores forpligtelse til at holde kundernes varer i bevægelse. Vi står nu med en solid, sikker og god platform for udvikling og investering, så vi kan fremme vores forretning yderligere. Jeg er meget fortrøstningsfuld på Leman’s vegne, siger Bo Lindberg Andersen og afslutter:

Klimaneutral internt

-I 2022 investerede vi i vores klimaindsats, så vi nu er klimaneutrale i forhold til vores egne udledninger, og vi åbnede nye kontorer i Gardermoen, Norge og i Taipei. Begge vigtige investeringer, der peger fremad og er meget sigende for året.

Når Leman angiver, at selskabet er blevet klimaneutral i forhold til sine egne CO2-udledninger, så er det de interne såkaldte Scope 1 og Scope 2-udledninger, der er tale om. Leman står som resten af transport, og logistiksektoren over for de kommende års store udfordringer for den grønne omstilling af sektoren.

I løbet af 2022 havde Leman i gennemsnit 843 ansatte fordelt på 30 kontorer i 8 lande.

LEMAN A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 4127 3579 2241
Resultat af primær drift 770 63 -9
Årets resultat 55 40 -11
Antal ansatte 843 782 683
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078