23948sdkhjf

Stort millionbeløb til cybersikkerhed i virksomhedernes værdikæder

Med fem nye projekter og en bevilling på knap 40 mio.kr. vil Industriens Fond hjælpe danske virksomheders bestræbelser på at gøre deres værdikæder cybersikre. 

Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen, skriver Industriens Fond i en pressemeddelelse.

- Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter - især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.

- Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne - og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne, fortsætter hun.

Forskellige projekter - fælles impact

- Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om henholdsvis cybersikkerhed og værdikæder bliver tænkt sammen og omsat til ny viden, som virksomhederne kan implemente. Den tværfaglighed bliver bragt i spil i projekterne "Cybersikkerhed og forretningskontinuitet" og "Cybersecurity of supply chains, siger Malene Stidsen.

To af projekterne tager udgangspunkt i robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet "Styrket Cybersecurity for SMV" med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt.

Om de fem projekter:

  • Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet - 8,5 mio. kr. , bevillingsmodtager SDU
  • Cybersecurity of supply chains - 5,3 mio. kr., bevillingsmodtager CBS
  • Cybersafe Robotics 10,2 mio. kr., bevillingsmodtager Odense Robotics
  • Cybersikre Fødevareværdikæder - 8.2 mio. kr., bevillingsmodtager Food & Biocluster Denmark
  • Styrket Cybersecurity for SMV - 7,0 mio. kr., bevillingsmodtager Erhvervshus Midtjylland

Læs mere om cyber-sikkerhed:

Trods stigende risiko: Kun hver fjerde investerer i IT-sikkerhed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095