23948sdkhjf

Store logistiske udfordringer for nødhjælp til ofre i Nordafrika

Jordskælvsofrene i Marokko og flodbølgen i Libyen må vente på hjælp fordi det er svært at få nødhjælpen frem.

Antallet af dræbte efter jordskælvet i Atlasbjergene i Marokko nærmer sig 3.000. I havnebyen Derna i det østlige Libyen er antallet af dræbte oplyst til omkring 6.000 efter en voldsom flodbølge fra bjergene i byens bagland ramte byen. Flere tusinde er savnede og mindst 30.000 er blevet hjemløse.

Men kampen for at få nødhjælpen frem til naturkatastrofernes ofre bliver vanskeliggjort af den afsides beliggenhed og ødelagt infrastruktur.

Jordskred og trafikpropper

Jordskælvet i Marokko ramte en afsides liggende region i Atlasbjergene – omkring 75 kilometer fra storbyen Marakesh. Her er infrastrukturen i forvejen beskeden og det er vanskeligt at nå frem med køretøjer mange steder. Et problem, der bliver forværret af mange trafikpropper på de smalle og snoede veje. Mange steder er vejene spærret af stenskred efter jordskælvet.

Det skriver The Loadstar onsdag.

I Libyen forårsagede massive regnskyl i bjergene en voldsom flodbølge, der skabte meget omfattende ødelæggelser i havnebyen Derna, da den flådede igennem byen. Antallet af dræbte er angivet til omkring 6.000, mens flere tusinde meldes savnede. Ud af de omkring 100.000 indbyggere er omkring 30.000 blevet hjemløse. Flodbølgen har blokeret eller ødelagt en stor del af infrastrukturen.

Derna ligger 150 kilometer fra Bengazi og 75 kilometer fra Tobruk – byer, der begge har lufthavne, hvilket kan lette adgangen. Men transporten ind til det katastroferamte område i og omkring Derna er angiveligt meget  meget vanskelig.

Der er flere nødhjælpskonvojer på vej til området med nødhjælp, herunder gravemaskiner. En lang række lande har lovet nødhjælp til ofrene i Marokko og Libyen. 

Men det kniber flere steder med at få gang i transporterne. Dels på grund af de logistiske udfordringer, men flere internationale medier rapporterer også om politiske forhindringer for nødhjælpen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157