23948sdkhjf

Mærsk indleder grønt samarbejde med konkurrent

To af verdens største rederier går nu sammen i bestræbelserne på at udfase fossile brændsler i skibsfarten

CMA CGM og Mærsk vil sammen arbejde på udvikle brugen af grønne brændstoffer i skibsfarten. Det oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse. 

Bestræbelserne skal ses i lyset af begge rederiers ambitiøse målsætning om at nå et Net Zero-mål for CO2-udledning fra brændstoffer.

Samarbejdet skal blandt andet gå på at påvirke det regulatoriske apparat, og selskaberne er overbevist om, at en fælles indsats vil kunne sikre målsætningerne i den grønne omstilling.

Således har Mærsk allerede bestilt nye skibe, der kan sejle på bio/e-metanol, og CMA CGM har bestilt en række LNG-drevne skibe, som også kan opereres på bio/e-metan samt afgivet ordrer på skibe, der kan opereres på bio/e-metanol.

Global indsats

Selskaberne forventer dog, at der vil komme nye brændstofmuligheder på markedet, og det er blandt andet dette de to selskaber vil arbejde for.

Det skal ske gennem fastsættelse af standarder for alternative, bæredygtige, grønne brændstoffer – herunder analyse af fuld livscyklus og relaterede drivhusgasser – og bidrage til at sætte rammerne for masseproduktion af grøn metan og grøn metanol.

Desuden skal der udvikles og vedligeholdes standarder for drift af grønne metanolfartøjer med hensyn til sikkerhed og bunkring, samt fremskyndelse af havneberedskab til bunkring og levering af bio/e-metanol i nøglehavne rundt om i verden.

Bæredygtig fremstid

- A.P. Møller - Mærsk ønsker at fremskynde den grønne omstilling inden for shipping og logistik, og for at gøre det har vi brug for stærk involvering fra partnere på tværs af branchen. Vi er glade for at have en allieret i CMA CGM, og det er et vidnesbyrd om, at når vi forenes gennem en målrettet indsats og partnerskaber, opstår der en håndgribelig og optimistisk vej mod en bæredygtig fremtid, siger Vincent Clerc, administrerende direktør hos A.P. Møller - Mærsk i meddelelsen.

Også i CMA CGM ser de frem til det grønne samarbejde.

- Dette partnerskab er en milepæl for dekarboniseringen af vores industri. Ved at kombinere knowhow og ekspertise fra to rederier vil vi sætte skub i udviklingen af nye løsninger og teknologier, hvilket gør vores branche i stand til at nå sine CO2-reduktionsmål. Vi ser frem til at få selskab af andre virksomheder, siger Rodolphe Saadé, formand og administrerende direktør for CMA CGM Group.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078