23948sdkhjf

Sverige vil indfører trafiklov for førerløse køretøjer

Den svenske regering vil lette implementeringen af førerløs transport og foreslår derfor at indføre en ny trafiklovgivning, der kan regulere autonome kørertøjer. 

- Automatiseret kørsel har et stort potentiale for at løse flere problemer i vores transportsystem. Selvkørende køretøjer kan gøre transporten mere effektiv og sikker. Regeringen ønsker at skabe regler, der muliggør en organiseret og sikker indføring af disse køretøjer, udtaler Andreas Carlson, Sveriges minister for infrastruktur og bolig.

Lovforslaget lægger blandt andet op til, at de førerløse køretøjer kun må køre inden for bestemte områder eller på særlige ruter, som er udpeget af Trafikverket og kommunerne. 

Desuden indeholder lovgivningen også detaljer omkring ansvarsfordelingen i forhold til den førerløse transport. Konkret skriver regeringen, at "den, der aktiverer det automatiske køresystem, skal anses som føreren af køretøjet".

Lovgivningen er nu sendt i høring og regeringen håber på, at det kan træde i kraft den 1. juli 2024.

- Jeg ser frem til at modtage relevante aktørers synspunkter om dette forslag i denne høring, siger Andreas Carlson.

Det svenske lovforslag kommer som en reaktion på, at EU sidste år besluttede at lempe reglerne for autonome køretøjer, hvilket gør det muligt for medlemslandende at indføre førerløse køretøjer i trafikken uden en operatør.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094