23948sdkhjf

Østrigsk speditør retter kikkerten mod Mars

Gebrüder Weiss sender følsomme instrumenter ud på ”jordnær” Mars-mission

Den østrigske speditør Gebrüder Weiss skal for stå for dele af logistikken i forbindelse med en ”rumrejse” til Mars. AMADEE-24-missionen kommer dog ikke til at forlade Jorden. Der er nemlig tale om en simulation, der skal være med til at indsamle erfaringer og viden, der kan anvendes til kommende Mars-missioner. Simulationen kræver, at der anvendes højteknologisk udstyr og instrumenter, der svarer til dem, der vil blive anvendt ved en rigtig mission til Mars.

Det er det østrigske rumforum OeWF, der står bag forsøget, der skal gennemføres i Armenien, hvor der findes geologiske forhold, der svarer til dem, der er på Mars. Derfor omtales forsøgsmission i Armenien også som Mars Analog Mission.

Det er anden gang, at Gebrüder Weiss – der er medlem af OeWF – leverer logistik til en østrigsk ”Mars-mission.”

Lederen af projektet, OeWF-direktør Gernot Grömer, udtaler i en pressemeddelelse fra Gebrüder Weiss:

- AMADEE-24 er vores hidtil mest komplekse mission og teknologierne er på grænsen af, hvad der er muligt og de er resultatet af mange års forskning. Derfor er vores partnere også blevet udvalgt med stor omhu.

Gebrüder Weiss

Gebrüder Weiss Holding AG er en østrigsk speditør, der har hovedsæde i Lauterach. Selskabet beskriver sig selv som en global full-service logistikudbyder med 8.400 ansatte fordelt på 180 lokationer. Selskabet nåede en omsætning på tre milliarder euro i det seneste regnskabsår (2022)

Der er tale om en familiedrevet virksomhed med en historie, der angiveligt rækker mere end 500 år tilbage i tiden.

Gebrüder Weiss Holding AG

Logistik og generalprøve

Gebrüder Weiss skal stå for transporterne af forsøgsudstyret til Mars Analog Mission fra Innsbruck i Østrig til testområdet i Armenien. Speditionsvirksomhedens specialister er helt klar over, at det ikke bare er endnu en transport fra A til B.

- Vi har regelmæssige transporter til regionen og er repræsenteret i Armenien med vores eget kontor. Ruten fører gennem lande med Gebrüder Weiss-lokationer, men et komplekst projekt som dette kræver ekstra specialister til at overvåge transporten permanent, siger Wolfram Senger-Weiss, adm. direktør for Gebrüder Weiss og tilføjer:

- Sådanne projekter betyder, at vi ikke kun kan nøjes med at se os selv, som en logistikpartner, men også som ansvarlige for at være med til at forme fremtidens mobilitet.

Derfor har den østrigske speditør også stillet en testplads i Maria Lanzendorf-området uden for Wien, hvor OeWF vil gennemføre den sidste test og afprøvning af rutiner, inden udstyret sendes til missionsstedet i Armenien.

- Det her er generalprøven for holdet og hardwaren. Eksperimenter, rovere og rumdragter vil alle blive taget i brug og testet en sidste gang inden missionen. Dagene i Wien bidrager væsentligt til missionens succes, og vi sætter pris på den udvidede støtte og værdifulde partnerskab, som Gebrüder Weiss har ydet, siger Gernot Grömer.

Mars Analog Mission/AMADEE-24 starter ifølge planen 7.marts 2024.

Interesserede kan læse mere her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078