23948sdkhjf

Endelig virkede Malmbanen igen - Så blev den ramt af ny afsporing

Sent lørdag aften blev endnu et tog afsporet

Man skulle næsten tro, at LKAB havde knust et spejl. 

I hvert fald virker det som om det svenske mineselskab er forfulgt af uheld. 

Siden en afsporing på Malmbanen i december har virksomheden ikke kunne køre jernmalm væk fra minerne i Kiruna. Tidligere har mineselskabet fortalt at problemet på jernbanen betød et dagligt tab på 100 mio. svenske kroner. Og jernbanen var vel at mærke lukket i 65 dage.

Derfor må man formode at mineselskabet åndede lettede op, da Malmbanen i sidste uge igen blev åbnet for togtransporter. Det skulle dog vise sig at være en kort fornøjelse. 

Allerede om lørdagen, skete der nemlig endnu en afsporing på jernbanen, kun få kilometer nord for Vassijaure, hvor den sidste afsporing fandt sted. 

Mineselskabet LKAB skriver at toget var ulastet og at der ikke er rapporteret nogle personskader. Ifølge den svenske trafikstyrelse gav afsporingen dog skader på skinner og kontaktledninger. 

- Det er noget nær umuligt at give nogen prognose for, hvornår trafikken kan genoptages på strækningen. Vi er nu gået i gang med at lave en analyse og en bedømmelse af omfanget af skaderne. Det er virkelig trist at det her sker så kort tid efter den seneste afsporing, både tidsmæssigt og geografisk, siger Simon Sunna, som er sektionschef for jernbane hos den svenske trafikstyrelse. 

Togafsporing koster mineselskab 100 millioner om dagen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11