23948sdkhjf

Tidligere Mærsk-topchef og DFDS-formand indtager formandsposten i Rambøll

Tidligere viceadministrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk er netop blevet valgt som ny formand for Rambøll Gruppen

Claus Valentin Hemmingsen bliver ny bestyrelsesformand for arkitekt-, ingeniør- og rådgivningsvirksomheden Rambøll. 

Det skriver Rambøll i en pressemeddelelse.

Claus V. Hemmingsen er tidligere viceadministrerende direktør for A.P. Møller-Mærsk, hvor han sad i forskellige topchefstillinger i næsten fire årtier frem til 2019. 

Siden han stoppede hos Mærsk i 2019, har han været professionelt bestyrelsesmedlem han har siden sidste år været næstformand i Rambøll.

- Rambøll er en virksomhed med en lang historie og stærke værdier, et ekstremt, stort potentiale og en klar strategi, der viser en tydelig vej fremad for, hvordan virksomheden skal bidrage til at drive en bæredygtig forandring for kunder og samfund, siger Claus V. Hemmingsen i pressemeddelelsen.

Udover posten i Rambøll er Claus V. Hemmingsen bestyrelsesformand hos de børsnoterede selskaber DFDS og Huscompagniet. Han er også formand i varmeselskabet Innargi og sidder desuden i bestyrelsen i blandt andre A.P. Møller Holding, Noble og Global Maritim Forum.

I Rambøll afløser Claus V. Hemmingsen Jeff Gravenhorst, der været bestyrelsesformand for ingeniørkoncernen i ni år og siddet i dens bestyrelse siden 2011. 

Den ledige næstformandspost i Rambøll overtager Helle Østergaard Kristiansen, adm. direktør for Danske Commodities, og bestyrelsesmedlem i DSV, Systematic og Aros Kunstmuseum.

I 2023 kom Rambøll ud med et regnskab, som bød på en rekordhøj omsætning på 17 mia. kr., men et markant fald i overskuddet til 391 mio. kr. 

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078