23948sdkhjf

Aalborg Havn smider store summer i en maskinpark på el

Drømmen er at blive en grønnere havn

Der er fuld gang i at gøre hverdagen grønnere hos Port of Aalborg. 

Som led i havnens strategi er størstedelen af maskinparken blevet omlagt til el – og det har bidraget til en mere bæredygtig havnedrift, der skal imødekomme kundernes behov for grønnere godshåndtering.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra havnen. 

Omlægningen til el er sket i samarbejde med ProTruck, der siden 2023 har stået for driften af containerterminalens værksted og den store maskinpark hos Port of Aalborg.

- Med en travl container- og godsterminal samt erhvervspark er vores materiel en vigtig del af den daglige drift. Det er derfor et stort skridt i den rigtige retning, at vi nu elektrificerer størstedelen af vores materiel. På den måde understøtter vi ikke kun den grønne omstilling, men er også selv med til at skabe den, fortæller Director of Operation hos Port of Aalborg, Søren Bæk Christensen.

Krav fra leverandører

Det er en del af Port of Aalborgs strategiske afsæt, at man vil hente den grønne omstilling hjem ved at investere i ny infrastruktur. 

Elektrificeringen er således en del af Port of Aalborgs bæredygtighedsstrategi, som sigter efter klimaneutralitet.

- Vi har i de senere år foretaget flere investeringer, der skal optimere havnedriften. De få maskiner, der af forskellige årsager ikke kan køre på el endnu, er omlagt til brændstoføkonomiske alternativer som HVO-biodiesel eller ECO-motorer med en fabriksgaranteret 30 pct. besparelse på dieselforbruget, siger Søren Bæk Christensen.

Foruden at sætte et positivt aftryk i klimaregnskabet, så sker elektrificeringen også for fortsat at kunne tilbyde en konkurrencedygtig terminal.

- Vi oplever stadigt større krav fra leverandører og underleverandører, der ligesom os selv skal leve op til en række klimakrav. Så omlægningen til el handler også om fortsat at kunne tilbyde konkurrencedygtige rammer for vores kunder og potentielle kunder, lyder det fra Søren Bæk Christensen.

Port of Aalborg arbejder desuden på at etablere et landstrømanlæg i Østhavnen, der kan forsyne bl.a. skibe og havnens seneste investering – en knap 500 tons tung mobilkran – med strøm.Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078