23948sdkhjf

Fragter gods via Rusland: Troels Lund skal i samråd om omstridt aftale

Forsvarsministeren skal bl.a. redegøre for muligheder for på både kort og lang sigt at opsige Forsvarets transportaftale med dansk logistikselskab, som fragter gods gennem Rusland

Forsvarets foretrukne transportselskab Scan Global Logistics løser en bred vifte af fragtopgaver for det danske forsvar, men fragter fortsat gods gennem Rusland og bidrager dermed til den russiske økonomi.

Det har vakt kritik fra flere kanter, bl.a. fra Enhedslisten, som nu har kaldt Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd om sagen.

Det oplyser partiets forsvarsordfører Søren Søndergaard til MobilityWatch og ShippingWatch.

- Jeg har behov for svar på, om det er regeringens politiske holdning, at man kun samarbejder med selskabet, fordi man er pisket til det, og at man vil forsøge at komme ud af det så hurtigt som muligt, og ikke fordi man er ligeglad, eller fordi det er billigst, siger han.

Her skal ministeren bl.a. redegøre for muligheder for at opsige Forsvarets aftale med Scan Global Logistics.

Det danske logistikselskab vandt i 2021 et udbud om at levere transport og logistik for Forsvaret de næste syv år.

Aftalen har en værdi af 1,75 mia. kr. og indebærer, at Scan Global Logistics håndterer logistikken i forbindelse med både civilie opgaver, men også internationale missioner. Selskabet står ligeledes for at fragte det militærmateriel, som Danmark har doneret til Ukraine, derned.

Det er i dag hverken i strid med lovgivningen eller EU’s sanktioner mod Ukraine at fragte gods via den russiske jernbane. Flere logistikvirksomheder har dog fravalgt det af etiske årsager.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063