23948sdkhjf

Stripe forenkler forsyningskæden for Mærsk

Den globale logistikgigant bruger ny teknologi til at gøre det nemt at sende varer rundt i verden

I en tid, hvor mange logistikaktører stadig arbejder på papir, kommunikerer via fax og foretager kontanttransaktioner, har Mærsk moderniseret sin finansielle infrastruktur, blandt andet med hjælp fra den amerikansk-irske softwarevirksomhed Stripe.

Hver dag bliver 85 millioner pakker og dokumenter leveret globalt, og 80 procent af den samlede handelsvolumen foregår til søs. Stillet over for en så stor (og stigende) arbejdsbyrde mener to tredjedele af logistikvirksomhederne stadig, at de skal ændre deres drift for at følge med; men Mærsk indså tidligt behovet for at forny sin infrastruktur.

- Vi startede denne rejse for nogle år siden, fordi vi vidste, at det var fremtiden, og vi ville modernisere og servicere vores kunder bedre. Vi skulle gøre det nemt for folk at sende og spore deres ordrer fra den ene ende af verden til den anden med et tryk på en knap, siger Navneet Kapoor, Head of Technology and Information hos Maersk.

Internationale betalinger

Som en del af sin moderniseringsstrategi var Mærsk nødt til at finde den rigtige partner til en kritisk del af sin forretning: internationale betalinger. Virksomhedens globale aktiviteter er kompleks af natur med bankkrav, valutaer og foretrukne betalingsmetoder, som alle varierer fra region til region. En komplet løsning ville ikke fungere, hvilket var årsagen til, at Mærsk henvendte sig til Stripe.

- Vi vidste, at kunderne gerne ville arbejde hos os. Vi vidste også, hvornår og hvor de ville arbejde sammen med os. At skabe et betalingssystem, der muliggjorde denne fleksibilitet, var en vigtig brik i puslespillet. Vi opdagede, at Stripe havde den rigtige moderne infrastruktur og var den rette globale partner til at hjælpe os med at komme dertil, siger Navneet Kapoor.

Havde flere leverandører

Forud for Mærsks samarbejde med Stripe var Mærsks betalingsoperationer fragmenteret på tværs af flere leverandører: en til tokenisering, en anden til betalingsstyring og en tredje til styring af sikkerhedsgodkendelse. At jonglere med flere løsninger, der ikke altid var kompatible, gav unødvendig friktion i et allerede kompliceret miljø.

Med Stripe kombinerede Mærsk disse forskellige systemer til en enkelt, fleksibel betalingsportal. Mærsk-kunder kan nu betale problemfrit via et intuitivt instrumentpanel, der understøtter betalingsmetoder, som Mærsk ikke tidligere kunne acceptere, såsom kreditkort. Portalen tilpasser sig også regionale bankkrav og tilbyder internationale kunder flere lokale salgsoplevelser.

- Lokal prioritering er afgørende for at imødekomme vores kunders behov. Fra begyndelsen, og i utrolig vigtige tider, har Stripe støttet os for at sikre, at vores infrastruktur fungerer problemfrit på flere markeder. Denne tilgang vil kun blive vigtigere, efterhånden som vi fortsætter med at udvide og konsolidere vores position som en global leder inden for logistik, siger Navneet Kapoor.

Stripe Inc. er en irsk-amerikansk finansiel service- og softwarevirksomhed med dobbelt hovedkontor i San Francisco og Dublin. Virksomheden udvikler og tilbyder primært betalingsbehandlingssoftware og applikationsprogrammeringsgrænseflader til e-handelswebsteder og mobilapplikationer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se kortet: Her skal man betale km-afgift
Techkomet rykker til USA: Vil være tættere på kunder og leverandører
Femern giver kun sølle skifte i godstransport til jernbanen
Blue Water udvider i Oceanien
Hvor bliver ladestanderne til lastbiler af?
Trods geopolitik: Mærsk-topchef vil investerer mere i Kina

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143