23948sdkhjf

To store pakkeboks-firmaer fusionerer: - En fantastisk mulighed for at skabe noget virkelig betydningsfuldt

De to globale leveringsvirksomheder Instabox og Budbee meddeler, at de har til hensigt at slå deres kræfter sammen under et nyt holdingselskab, Instabee.

Instabox og Budbee er to nogenlunde jævnaldrende virksomheder, der blev grundlagt i henholdsvis 2015 og 2016. Fælles for dem begge er, at de blev startet i Stockholm og siden har bevæget sig ind i flere europæiske lande. 

De to virksomheder har indtil i dag været ledet af deres respektive stiftere, som fortsat kommer til at spille aktive roller. I det nye samarbejde vil Budbees stifter, Fredrik Hamilton, overtage posten som CEO, mens Instabox' stifter, Alexis Priftis, bliver bestyrelsesformand.

- Lige siden begyndelsen har vi tænkt langsigtet i Budbee, og dette skridt er en fantastisk mulighed for at skabe noget virkelig betydningsfuldt. Jeg har naturligvis fulgt Instabox tæt i løbet af årene, og jeg er imponeret over deres rejse. Det her føles som et perfekt match, og jeg ser frem til at lære alle mine nye kolleger at kende. Vi er overbeviste om, at vi kommer til at opnå store ting sammen, siger Fredrik Hamilton.

- Jeg synes, at det er et virkelig godt match mellem to virksomheder, der har mange fællesværdier. Den gensidige respekt og beundring er vokset gennem lang tid, og jeg er glad for, at vi nu går sammen om det fælles mål at transformere leveringsindustrien i forhold til onlinehandel med vores passion for kundeoplevelser og bæredygtighed tæt på hjertet. Jeg er spændt på at se, hvad vi kan opnå sammen, siger Alexis Priftis.

Instabee vil "udfordre de traditionelle statsejede aktører og velfinansierede on-demand leveringsvirksomheder", lyder det i en meddelelse fra det ny-fusionerede selskab.

 Derudover forventes det, at Budbee og Instabox’ synergier inden for drift og deling af teknologiske løsninger vil føre til betydelige besparelser med hensyn til CO2-aftryk.

Det nye fusionerede selskab er vurderet til over 12 mia. kr., og stifterne vil sammen med det svenske investeringsselskab Kinnevik være de største investorer. Den samlede liste over investorer tæller blandt andet også Creades, EQT, Verdane, AMF, Stena Sessan, H&M, CNI Nordic og Tham Inves.

- Vi er glade for at støtte kombinationen af Instabox og Budbee. Fra begyndelsen har vi har vi været imponerede over Fredrik Hamiltons og Budbees stærke og konsekvente eksekvering af deres vækststrategi. Med samarbejdet forventer vi, at Instabee vil fortsætte med at udvikle deres kundetilbud, da det bygger på de to virksomheders kombinerede ekspertise og knowhow. Vi ser frem til fortsat at være en ledende aktionær i Instabee, i takt med at deres vækstrejse fortsætter, siger Georgi Ganev, CEO i Kinnevik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094