23948sdkhjf

Mærsks producent af e-metanol modtager stort trecifret millionbeløb

European Energys produktion af grønne brændstoffer er rykket et stort skridt fremad. Det sker med en finansiering på 400 millioner til det kommende Power-to-X-anlæg (PTX-anlæg) i Kassø fra Danmarks Grønne Investeringsfond (DGIF).

Det kan være med til at imødekomme den massive efterspørgsel, der er på elektrobrændstoffer Michael Zöllner, der er Managing Partner i Danmarks Grønne Investeringsfond

Som Søfart skrev sidste år, skal den energi, der er nødvendig til power-to-metanol-produktionen, som Mærks skal bruge til sine kommende nulemissionsskibe, blandt andet leveres af solcelleanlægget i Kassø i Sønderjylland.

– Vi er meget glade for, at DGIF ser samme potentiale i grønne brændstoffer, herunder e-metanol, som vi gør, siger Knud Erik Andersen, adm. direktør i European Energy.

Danmarks Grønne Investeringsfonds finansiering er en del af den samlede investering i anlægget, hvor Jyske Bank også medfinansierer.

Finansieringen går til de samlede anlægsinvesteringer i forbindelse med udbygningen af PtX-anlægget i Kassø, der vil være det hidtil største e-metanol-anlæg på kommerciel basis i verden.

DGIF har til formål at medfinansiere investeringer, der fremmer en grøn omstilling af det danske samfund.

- Vi ser et stort potentiale i anlægget, som er et skridt i retning mod skalering af PtX-teknologier. Hele værdikæden er indtænkt ved blandt andet at tage CO2 i brug, når e-metanolen skal forædles – og det kan være med til at imødekomme den massive efterspørgsel, der er på elektrobrændstoffer, siger Michael Zöllner, der er Managing Partner i Danmarks Grønne Investeringsfond.

Det kommende PtX-anlæg vil komme til at blive forsynet med vedvarende energi fra den nærliggende Kassø Solpark, som European Energy har udviklet og bygget. Solparken er den til dato største solpark i Nordeuropa med en kapacitet på 300 MW. Det svarer til, at solparken kan forsyne 75.000 danske husstande med grøn strøm.

Se nøgletal for:
Læs mere om: PtX kassø
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.157