23948sdkhjf

Nyt udstyr til transport af medicin på vej

Transport og opbevaring af livreddende vacciner skal sikres endnu bedre. Det mener virksomhederne Secop (tidligere Danfoss Compressors) og B Medical Systems, som har indgået et samarbejde om at udvikle fremtidens medicinske køleenhed.

- Transport af de nye mRNA-baserede vacciner er svær og kræver fortsat nytænkning, siger Jan Ehlers, CEO hos Secop. Vaccinerne skal nemlig opbevares ved ekstremt lave temperaturer i alle dele af forsyningskæden.

- Vores ingeniørteam har udviklet og testet en køleenhed, der er drevet af en kaskade af kompressorer, som kører på batteri. Køleenheden når ultralave temperaturer helt ned til minus 86 grader C. Det er kravet til den nye generation af mRNA-baserede vacciner.

- Temperaturen kan holdes stabil selv i et tropisk klima på op til 43 graders varme.

Markant skridt frem

- Samarbejdsaftalen er et markant skridt frem for begge virksomheder, siger Luc Provost, der er CEO hos B Medical Systems.

- Sammen opnår vi nye færdigheder og er med til at udvikle nye teknologier, som kan understøtte en bæredygtig udvikling af kølekæden. Det er et væsentligt skridt på rejsen mod at levere næste generation af udstyr til den medicinske kølekæde.

Samarbejdet mellem Secops og B Medical Systems' forsknings- og udviklingsteams er allerede godt i gang med at udvikle og teste den nye ultrakølekædeløsning.

F A K T A

Secop

  • Secop er ekspert i avancerede hermetiske kompressorteknologier og køleløsninger inden for kommerciel køling.
  • Virksomheden udvikler stationære og mobile køleløsninger med høj ydeevne til førende internationale køleproducenter.
  • Secop arbejder i tre forretningssegmenter: Stationær køling, mobil køling og medicinske kølekæder.

B Medical Systems

  • B Medical Systems er en global producent og distributør af medicinske kølekædeløsninger. Med base i Luxembourg, blev virksomheden grundlagt i 1979, da WHO henvendte sig til Electrolux for at levere en løsning til sikker opbevaring og transport af vacciner rundt om i verden.
  • På tværs af de tre forretningsporteføljer af ”Vaccine Cold Chain”, ”Medical Refrigeration” og ”Blood Management Solutions” tilbyder virksomheden mere end 100 produkter.
  • B Medical Systems' vigtigste produkter omfatter vaccinekøleskabe, laboratoriekøleskabe, laboratoriefrysere, apotekskøleskabe, ultrakøle frysere og transportløsninger.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11