23948sdkhjf

Søren Gade vil fortsætte med bijob trods formandspost i Folketinget

Søren Gade (V) vil fortsætte som bestyrelsesformand i Esbjerg Havn. Det indbringer ham 300.000 kroner årligt

Søren Gade (V) har fredag meddelt Udvalget for Forretningsorden, hvilke bijob han vil beholde - og hvilke han vil fratræde - efter at han er blevet valgt som formand for Folketinget.

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Søren Gade har blandt andet valgt at beholde en stilling som bestyrelsesformand for Esbjerg Havn. En post, der ifølge Ekstra Bladet giver ham et honorar på 300.000 kroner årligt.

- Jeg vurderer, at de hverv, jeg viderefører, ikke vil medføre vanskeligheder i forhold til mine pligter som formand og min mulighed for at lede møderne i Folketingssalen.

- Efter min vurdering er det vigtigt, at jeg som folkevalgt også er i berøring med livet, som det leves uden for Christiansborg. Det er den væsentligste årsag til, at jeg ønsker at bevare nogle hverv, siger Søren Gade til Jyllands-Posten.

Ifølge Loven om valg til Folketinget skal en formand for Folketinget som udgangspunkt fratræde job i det private eller offentlige, medmindre formanden skønner, at der ikke vil være vanskeligheder i forhold til at fortsætte i jobbet.

Og hvis Folketinget ikke nægter formanden at blive i jobbet.

Som formand for Folketinget får Søren Gade samme vederlag som statsministeren. Det er cirka 1,7 millioner kroner om året - eller omkring 145.000 kroner om måneden.

At Søren Gade har valgt at beholde flere bijob møder kritik fra blandt andre Enhedslistens gruppeformand, Peder Hvelplund, og Dansk Folkeparti-stifter Pia Kjærsgaard.

- Der skal naturligvis ikke være nogen som helst tvivl i forhold til habilitet, når man sidder som Folketingets formand, siger Peder Hvelplund til Jyllands-Posten.

Søren Gade fortsætter desuden som bestyrelsesmedlem i Samfonden, hvilket også er lønnet. Desuden fortsætter han i flere andre poster, der er ulønnede.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08