23948sdkhjf

Elektroniksektoren bevæger sig væk fra Kina

Rapporter indikerer, at branchen flytter aktiviteter og drift til Sydøstasien i stedet

Rapporter dukker i øjeblikket op om elektroniksektorens bestræbelser på at flytte deres aktiviteter og driften af forsyningskæden ud af Kina.

Det skriver analytiker Thomas Cullen fra transportanalyseinstituttet Transport Intelligence (Ti).

Han tilføjer, at mediet Nikkei Asia eksempelvis rapporterer om, at de virksomheder, som står for en tredjedel af produktionen af elektroniske chips, "enten har flyttet ikke-kinesisk personale fra Kina til Singapore og Malaysia, eller øger produktionskapaciteten i Sydøstasien”. Avisen skriver sådan baseret på udtalelser fra fem personer, der er bekendt med situationen.

Nikkei citerer også en leverandør fra en af virksomhederne, der siger, at "vores kunder har bedt os om at fremskynde vores support til deres steder i Sydøstasien i de sidste par måneder. Vi har også bemærket, at de har øget deres personale der."

- Udløseren til dette har været politikken omkring den amerikanske eksportkontrol af Kina. Især amerikanske virksomheder er under pres for at trække sig ud af Kina, lyder det fra Thomas Cullen.

- Det er dog ikke altid risikofrit at flytte. Financial Times rapporterede i dag, at Apple stødte på problemer med sin nye indiske forsyningskæde, specifikt på en facilitet, der fremstiller kabinetter til mobiltelefoner, som Tata Group ejer. Outputtet havde en kvalitetskontrolfejlrate på 50 procent, hvorimod Apple stræber efter "nul-defekter". Efter sigende har Apple også stødt på problemer med sit ekspansionsprogram i Indien "på grund af udfordringer inden for logistik, tariffer og infrastruktur".

- Disse rapporter tilføjer substans til den store generelle historie om elektroniksektorens formodede bevægelse ud af Kina. Mange makroøkonomiske indikatorer tyder på, at udenlandske investeringer i Kina fortsætter med at være betydelige. Nogle sektorer ser dog ud til at ændre deres tilgang til Kina. En dedikeret 'Kina-forsyningskæde' inden for elektronikhardware ser ud til at dukke op, mens produktionen bestemt til resten af verden fortsætter med at skifte til Sydøstasien, lyder det fra Ti-analytikeren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scan Global forventer udfordrende markedssituation
Novo Nordisk har byggeplaner ved Køge
Nye typer gods bevæger sig på Silkevejen
Coop sælger to ferskvarelagre i stor ejendomshandel
Brings varebiler er blevet endnu grønnere i 2022
K+N fremlægger grøn kurs mod 2026

Send til en kollega

0.141