23948sdkhjf

Uhyggelig ulykke  - godstog kørte direkte ind i passagertog

Ifølge togmedie har strækningen været plaget af signalfejl i flere år

Lidt før midnat i nat bragede et godstog i høj fart direkte ind i et passagertog med over 300 passagerer, uden for den græske by Larissa.

Ulykken har kostet mindst 40 mennesker livet, mens mindst 85 er kvæstet.

Det skriver DR.

- Vi hørte et stort brag. Det var ti forfærdelige sekunder. Vi væltede rundt i vognen, indtil vi faldt over på siden. Så var der panik, kabler, ild overalt. Branden startede med det samme, og da vi væltede rundt, blev vi brændt, fortæller Stergios Minenis, som var ombord på toget.

Signalfejl på strækningen

Hvordan de kunne gå til, at de to tog kolliderede frontalt er på nuværende tidspunkt uvist og på nuværende tidspunkt er politiet stadig i gang med opklaringsarbejdet.

Ifølge TV2 er en lokal stationsleder blevet anholdt og mistænkes for at være skyld i ulykken. Han nægtet sig dog skyldig og påstår i stedet, at ulykken kan skyldes en teknisk fejl.

- Man skal passe på med at gå med rygter og spekulationer. Men det, der bliver nævnt på græsk tv, det er, at der er tale om en menneskelig fejl. Et spor skulle have været skiftet, og det skulle ske manualt, og det kom til at ske manualt, og så virkede elektronikken ikke, der hvor man trykkede, og så skete det her, siger Danmarks ambassadør i Grækenland, Klavs Arnoldi Holm, til TV2.

Samtidig fortæller mediet Railfreight at strækningen gennem de seneste år har været plaget af signalfejl.

Mediet skriver også, at nødbremsen blev aktiveret kort før sammenstødet.

Ifølge mediet er det det græske selskab Hellenic Train, som er operatør på strækningen. Hellenic Train er ejet af det Italienske FS Group. 

Artiklen er onsdag eftermiddag blevet opdateret med informationerne om den anholdte stationsleder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109