23948sdkhjf

Billunds nye fragtchef tror på, at han kan “slå markedet”

Nicolai Krøyer har arbejdet med transport det meste af sit voksne liv - nu skal han føre Billund gennem en tid, hvor luftfragten er presset

Den 1. april træder Nicolai Krøyer ind ad døren hos Billund Lufthavn, og sætter sig i direktørstolen.

Bag sig har han en karriere som både administrerende direktør for Aarhus Lufthavn og kommerciel direktør for Aarhus Havn. Foran sig har han jobbet som direktør for luftfragt hos Billund.

Blå bog:

Nicolai Krøyer, 52 år, kommer fra en strategisk lederbaggrund fra virksomheder inden for shipping, logistik og infrastruktur. Senest som direktør for Aarhus Airport og før det som kommerciel direktør hos Aarhus Havn, hvor han har udarbejdet strategier og efterfølgende implementeret dem i virksomhederne.

Privat bor Nicolai Krøyer i Aarhus med sin hustru og deres to børn. Han spiller golf og løber i sin fritid, og dertil nyder han at rejse med venner og familie.

Kilde: Billund Lufthavn

Her skal han agere i et marked, som ikke er på toppen. Fragtraterne daler, og det samme gør godsmængderne - både i Billund Lufthavn og i verden generelt.

Det er imidlertid ikke noget, som bekymrer Nicolai Krøyer, som før har stået i en udfordrende markedssituation. Faktisk så det langt værre ud, da han kort efter finanskrisen tiltrådte stillingen som kommerciel direktør for Aarhus Havn.

- Jeg ser transport som værende omskifteligt og afhængig af de konjunkturer, som man er omgivet af. Men hvis man er dygtig til det man gør, tror jeg på, at man kan slå markedet og vækste selv i en omskiftelig og udfordrende tid, fortæller han i et interview med Fremtidens Logistik, og fortsætter:

- Billund Lufthavn har stærke relationer til deres kunder og samarbejdspartnere. Samtidig har lufthavnen en geografisk placering i et stærkt multimodalt trekantsområde, hvor der er en masse spændende aktører.

Et helt liv med transport

Selvom den kommende fragt-direktør er ambitiøs, har han en ydmyg indstilling til jobbet. Han fortæller, at den første tid skal gå med at lære kunder og medarbejdere at kende, og samtidig få lufthavnens strategi helt ind under huden.

På sigt forventer han dog, at kunne bidrage til lufthavnens vækst med sin erfaring fra tidligere stillinger.

- Jeg har arbejdet med transport stort set hele mit voksne liv, så jeg kommer med et bredt kendskab til logistik og transport. Derudover har jeg et stærkt netværk på tværs af transportformer og kender speditørerne rundt om i landet, siger han.

Orden i penalhuset

Den erfaring kan der meget vel blive brug for, hvis Billund Lufthavn skal leve op til sine egne ambitioner om årligt at transportere 160.000 tons gods om året gennem lufthavnen. Det er mere end dobbelt så meget gods, som der sidste år flød gennem terminalerne.

Nicolai Krøyer er dog klar til at iklæde sig arbejdstøjet og kaste sig ud i kampen for at realiserer målet.

- Jeg er drevet af, at man skal have en god relation til sine kunder og orden i penalhuset. Så der skal være kvalitet i de leverancer vi har. Og så skal vi hele tiden være relevante i det marked, som vi gerne vil være en spiller i. Vi skal være tæt på det, vi skal forstå det og vi skal så vidt muligt forstå de data, som ligger, så vi hele tiden kan være markedsledende i den del af Danmark, som vi ligger i, siger han.

Læs mere om flyfragt:

DSV-chef forventer faldende rater for flyfragt året ud

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Polen kan overtage rollen som Europas fabrik
Dachser tilbyder mere bæredygtig luftfragt
Skibsingeniør: Gods på Limfjorden gavner ikke klimaet
Værktøjsproducent: Lokal produkthåndtering er mere effektiv
Dansk træ har lav sporbarhed
Første Mærsk-metanolskib kommer til København i september

Send til en kollega

0.141