23948sdkhjf

Overenskomst 3F Transport og Dansk Erhverv Arbejdsgiver

Dansk Erhverv Arbejdsgiver og 3F Transport blev 11. marts enige om en ny overenskomst.

Det skriver DTL – Danske Vognmænd i en pressemeddelelse, hvor formanden for DTL Arbejdsgiver, kommenterer på den 2-årige aftale.

Aftalen forventes at blive en del af mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte for det private arbejdsmarked.

DTL’s bestyrelsesformand, der også er formand for bestyrelsen i DTL Arbejdsgiver under Dansk Erhverv, udtaler i en kommentar – med henvisning til de overenskomster, der er indgået forud:

- Det udlagte spor gav begrænsede muligheder for at komme med nye tiltag for transportbranchen, udtaler Martin Danielsen i meddelelsen fra DTL – Danske Vognmænd.

- De lønstigninger, der er blevet givet tidligere i processen med at forny overenskomsterne for det private arbejdsmarked, honorerer også chaufførernes store indsats i hverdagen. Og det vil forhåbentlig gøre det nemmere at rekruttere fra andre brancher. Men noget fleksibilitet i arbejdets tilrettelæggelse havde været naturligt som modvægt, lyder det fra Martin Danielsen.

Han fremhæver de særlige begrænsninger, som transportbranchen virker under. Herunder køre- og hviletidsreglerne og det relativt nye arbejdstidsdirektiv fra EU.

- Vi kender ikke arbejdsdagens længde, når vi starter om morgenen, og så bevæger vi os rundt i trafikken, hvor myldretid, trafikulykker og stormvejr fuldstændig kan ændre planerne for dagen. Det spor, der blev lagt tidligere i processen med at forny overenskomsterne for det private arbejdsmarked, fx lagerfolk, havnearbejdere og kantinemedarbejdere har ikke taget højde for transportbranchens vilkår. Det har gjort det svært at manøvrere her i den allersidste fase af de samlede overenskomstforhandlinger, fastslår Martin Danielsen.  

Overenskomsten er ikke endeligt vedtaget endnu, og virksomheden skal derfor følge den gældende overenskomst for 2020-2023 frem til mæglingsforslagets vedtagelse.

Regulering af løn, tillæg mv. skal ske med tilbagevirkende kraft fra den lønperiode, hvor 1. marts 2023 indgår, når overenskomsterne er endeligt vedtaget.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.157