23948sdkhjf

Store skærme skal skåne danskernes ører

Minister tog første spadestik til det første af i alt 17 støjskærmsprojekter.

Transportminister Thomas Danielsen og Brøndbys borgmester Kent Max Magelund tog torsdag første spadestik til det, der i løbet af de kommende måneder skal blive til en ny støjskærm langs Holbækmotorvejen nær Bygaden i Brøndby. Samtidig markerer spadestikket også startskuddet til opførelsen af en lang række støjskærme finansieret igennem ”Infrastrukturplan 2035”.

Trafikstøj er en daglig gene for mange danskere, og derfor blev der som en del af ”Infrastrukturplan 2035” afsat en pulje på 3 mia. kr. til bekæmpelse af trafikstøj, hvoraf godt 600 mio. kr. blev udmøntet i 2022 til etablering af en række nye støjskærme langs statsvejene.

Transportminister Thomas Danielsen:

- Støj er noget, der fylder for rigtig mange, og det er ofte et emne, når jeg er på besøg rundt om i landet. Derfor er det godt, at vi med infrastrukturplanen har afsat en pulje på 3 mia. til støjbekæmpelse, og jeg er glad for at være med til at tage første spadestik til en støjskærm, som vil give beboerne her ved Bygaden en mere rolig sommer.

12 nye støjskærme i løbet af 2023

Udmøntningen af de omkring 600 mio. kr. fra ”Infrastrukturplan 2035” blev fordelt på i alt 17 støjprojekter, som Vejdirektoratet siden da har arbejdet videre med.

Det er resultatet af dette arbejde, der nu i første omgang kommer til at skyde frem i Brøndby, og i de kommende måneder vil flere andre projekter følge efter. I alt forventer Vejdirektoratet at påbegynde opførelsen af 12 støjskærme rundt om i landet i løbet af 2023.

Projektleder Claus Risgaard Frostholm, Vejdirektoratet, siger:

- De nye støjskærme kommer til at give en reduktion i trafikstøjen på nogle af de steder, hvor der er allermest brug for det. Samtidig fortsætter vores arbejde naturligvis også med at udpege de steder i landet, hvor en støjskærm vil gøre mest nytte.

Første støjskærm opsættes i Brøndby

Den første af støjskærmene kommer til at stå langs Holbækmotorvejen i Brøndby Kommune. Her går anlægsarbejdet i gang i slutningen af februar, og Vejdirektoratet forventer, at skærmen vil stå færdig i løbet af sommeren.

Støjskærmen bliver syv meter høj og cirka én kilometer lang, og den kommer til at reducere trafikstøjen hos beboere nær Bygaden i Brøndbyvester. Vejdirektoratets beregninger viser, at i alt 108 boliger vil få reduceret støjen med mere end tre decibel med den nye støjskærm.

- En støjskærm kan ikke fjerne støjen helt, men den kan sænke støjen til et mere tåleligt niveau. Derfor er vi naturligvis glade for, at vi nu kan begynde arbejdet med at give beboerne nær Bygaden en hverdag med mindre støj, siger Claus Risgaard Frostholm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11