23948sdkhjf

Svære tider

Overenskomst: Danske Speditører fokuserer på fred på arbejdsmarkedet.

3F Transport og DI indgik i dag en 2-årig overenskomst for havnearbejdere, lageransatte og chauffører, der kører firmakørsel. Aftalen forventes også at blive rettesnor for overenskomsten for lastvognschauffører, der kører vognmandskørsel – også kaldet godstransport for fremmed regning. Her er forhandlingerne netop startet.

Aftalen – der omfatter ganske høje lønstigninger, for at kompensere lønmodtagerne for den høje inflation - hilses velkommen i Danske Speditører

- Først og fremmest skal man jo huske på hvilken situation vi er i. Vi ser stadig ind i en usikker tid hvor krigen i Ukraine fortsat skaber uro og potentielt medvirker til stigende priserne på såvel energi som drivmidler i øvrigt, skriver Martin Aabak, administrerende direktør i Danske Speditører i en kommentar til Transport Today / www.transporttidende.com.

-  Vi er alle opmærksomme på, at der fortsat er rigtig svære økonomiske tider i sigte, og vi kan endnu ikke sige, at frygten for recession er drevet over. Prisen på godsfragt afhænger af flere komponenter – prisen på diesel har stor betydning, men godsfragt er løntungt og derfor vil lønstigningerne også, alt andet lige, slå igennem på fragtpriserne, men jeg noterer mig, at andre iagttagere peger på, at overenskomstaftalen bidrager til at skabe ro på arbejdsmarkedet. Det er godt og vigtigt for speditørernes bestræbelser for at opretholde sikre forsyningskæder, lyder det fra Martin Aabak.

Fleksibilitet

Samtidig noterer jeg mig, at parterne er blevet enige om balancerede moderniseringer, hvor fleksibiliteten i højere grad passer til den virkelighed som vores leverandører arbejder med.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scan Global forventer udfordrende markedssituation
Novo Nordisk har byggeplaner ved Køge
Nye typer gods bevæger sig på Silkevejen
Coop sælger to ferskvarelagre i stor ejendomshandel
Brings varebiler er blevet endnu grønnere i 2022
K+N fremlægger grøn kurs mod 2026

Send til en kollega

0.156