23948sdkhjf

Der skal fart på fangst og lagring af CO2

Danske Rederier inviterer til CCS-konference.

Der skal sættes yderligere fart på CCS-sektoren i Danmark.

Det mener Danske Rederier, der sammen med Danske Fjernvarme og Evida inviterer til konference om fangst, transport og lagring af CO2 og potentialet for at reducere CO2-udledning med CCS.

Konferencen ”CO2-fangst – hellere i går end i morgen” skal sætte lys på ambitioner og muligheder for at sætte yderligere fart på CCS-sektoren herhjemme.

- CCS vinder indpas som klimaløsning i Danmark, hvilket vi i Danske Rederier er meget glade for. Vi er på vej mod nogle store milepæle for den videre udrulning i Danmark i den kommende tid, men også nogle store udfordringer ikke mindst i forhold til infrastrukturen. Det er noget af det, vi håber at kunne italesætte over for myndigheder og politikere på konferencen sammen med de øvrige led i CCS-kæden, Dansk Fjernvarme og Evida, siger Jacob K. Clasen, viceadministrerende direktør i Danske Rederier.

Danske Rederier repræsenterer blandt andre INEOS og TotalEnergies, som netop har fået tilladelser til at lagre CO2 i de gamle olie- og gasfelter i Nordsøen og rederier som Dan-Unity og TORM, som gerne vil transportere CO2 til felterne.

- Lagring af CO2 i undergrunden er ikke et fjernt fremtidseksperiment. For flere af vores medlemmer er det et interessant forretningssegment med store perspektiver. Vi er nået et godt stykke vej i Danmark, og hvis det tager fart herhjemme, kan det virkelig blive stort i europæisk kontekst. Hvad enten vi taler lagring, den maritime transport af CO2 eller servicering af offshore infrastruktur, så er der potentiale for vækst og beskæftigelse, siger Jacob K. Clasen.

Konferencen afholdes 10. marts hos Danske Rederier på Amaliegade 33 i København.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.141